Vitesse (Ba) 1 – ODO 1 (22-15)

Deze week de wedstrijd tegen Vitesse. Vorige wedstrijd konden we lang meekomen, maar toen Willem uitviel lieten we de wedstrijd uit onze handen glippen. Het was dus zaak om dat vandaag beter te doen. Ik kan alvast één ding verklappen, Willem heeft het einde van de wedstrijd gehaald. Dus daar lag het niet aan. Voordat wij konden starten was er de spannende wedstrijd van ODO 2. Lange tijd kon ODO goed meekomen, tot een stand van 10-8. Helaas werd er vervolgens aan de kant van ODO een stuk minder gescoord wat uiteindelijk resulteerde in een stand van 20-11. Hiermee doet het tweede zichzelf (wederom) te kort. Het is vervelend om te zien hoeveel goals er iedere week op de training gemaakt worden en dat het er dan in de wedstrijd niet uit komt. Komende weken is het heel belangrijk dat we als hele selectie ervoor zorgen dat 2 de punten gaat pakken.
De wedstrijd van ODO 1 was nog wisselvalliger dan die van ODO 2. In het begin leken we nog niet helemaal scherp: vooral doelpunten tegen en veel slordigheidjes. Gelukkig komen we terug tot 7-7 en ook met een ruststand van 10-8 lijkt er nog niet zoveel aan de hand. Maar vervolgens lopen we de hele tweede helft achter de feiten aan. Direct na rust bouwt Vitesse de voorsprong al uit naar 4 punten. En iedere keer als ODO weer een keer weet te scoren, prikt Vitesse er twee bij. Dit resulteerde in een eindstond van 22-15. In de tweede helft zijn we nooit echt in de flow gekomen. En dit was ook te zien vanaf de tribune. Wel zijn wij als ODO 1 enorm dankbaar voor die grote groep mensen die achter ons staan: De staf die veel moeite voor ons doet, de supporters die iedere week weer meereizen en zelfs supporters die niet mee zijn gegaan die graag tot in detail het wedstrijdverloop willen horen. Voor ons is dit erg belangrijk en wij waarderen het allemaal enorm (ook al wordt dat soms onderbelicht).
Nog drie wedstrijden in de zaal. Voor ODO 2 wordt het belangrijk om zo veel mogelijk punten te gaan pakken en ook ODO 1 is nog niet veilig. Op de trainingen wordt het belangrijk om het beste in elkaar naar boven te halen en elkaar te blijven stimuleren om beter te worden. Laten we ervoor vechten met z’n allen (spelers, staf en supporters), want individueel komen we er niet. Volgende week Kinderdijk, laten we daar in ieder geval een mooie pot neer gaan zetten met goed korfbal (of misschien een klein beetje vertragen ;D).
Supporters, reserves, coaches, teambegeleider, verzorgers, filmers, scheidsrechter, tegenstander en publiek bedankt! Tot de volgende keer, Diana