Phoenix E1 – ODO E1 (13-22)

Vandaag de tweede belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap. Waar het bij Valto heel spannend was, liep het vandaag allemaal anders. Phoenix staat op de tweede plaats en als zij zouden winnen dan zouden ze evenveel punten hebben als wij. De vorige wedstrijd was spannend tot in de laatste 10 minuten. Dus dat beloofde ook weer een spannende wedstrijd voor vandaag. Omdat Pien, Tess en Noah niet helemaal fit waren, was Frodo ook gezellig met ons meegegaan. Voor de wedstrijd merkten wij als coaches al dat jullie een beetje zenuwachtig waren. Sommige kinderen hadden niet heel goed geslapen en jullie hadden moeite met rustig zitten en luisteren naar ons praatje. Maar uiteindelijk komen we om te korfballen, dus dat gingen we ook maar snel doen. In de eerste 10 minuten ging het supergoed, we stonden 1-7 voor. In de tweede 10 minuten werden we wat slordiger. Er werden wat verkeerde ballen gegooid en ook als we gingen verdedigen waren we steeds een stapje te laat. Heel goed is dat we zelf wel bleven scoren. Daarom stond het in de rust 6-12. De coaches hadden uitgelegd hoe we wat beter konden verdedigen. Daarom kregen we in de derde 10 minuten maar weer 1 doelpunt tegen en toen stond het 8-18. Frodo mocht in de laatste 10 minuten ook nog meedoen. In het begin was hij nog een beetje onrustig. Maar de laatste paar minuten ging het hartstikke goed en maakte hij veel betere keuzes. Hij scoorde zelfs nog bijna, maar de bal viel er net niet in. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 13-22. Volgende week kunnen we zelfs al gedeeld kampioen worden! Als we kampioen worden dan vieren we dat de laatste wedstrijd. Het was fantastisch om te zien hoeveel ouders ook deze keer op de vroege ochtend waren meegereisd. De beleving die wij zien in de kids en ouders is geweldig. Graag zien we jullie allemaal volgende week in de Hofstede. Groetjes van tweede trotse coaches, Martijn en Diana