Van de Voorzitter: ¿Cómo estás?

Twee weken geleden landde ik na vijf weken vakantie weer op Schiphol. U bleef in de tussentijd vanuit het bestuur geïnformeerd op deze plaats (voorwoord Praatpaal – red), waarvoor dank mede bestuursleden.

Ik ben vijf weken naar Guatemala geweest, met kleine uitstapjes naar Belize en Mexico. Was allemaal niet echt georganiseerd, rugzak op en gaan: backpacken zo u wilt. Voor de derde keer naar het door mij geliefde Latijns Amerika vond ik het tijd om in ieder geval iets van Spaans te leren en dus nam ik de eerste week Spaanse les. Na een week kende ik dus wat basics, maar heb het amper kunnen gebruiken omdat de toeristische industrie en de medereizigers gewoon Engels spreken. Dus veel meer dan ¿Cómo estás? (hoe gaat het?) als begroeting heb ik weinig Spaans gesproken de weken erna.

Hoe het gaat bij ODO kreeg ik ondertussen wel steeds mee omdat Guatemala een prima 4G netwerk heeft. Via de mobiel kon ik dan ook mede reizigers een filmpje laten zien van de Korfbal League finale in de Ziggo Dome als ze geen idee hadden wat voor sport het is (en geloof me, dat wist niemand). Grappig dat zaken als een gemengde teamsport en niet mogen dribbelen (dus samenspel is noodzakelijk) als zeer positief werden beoordeeld, geheel tegen de Nederlandse vooroordelen in.

Nu weer twee weken met de voeten op de Nederlandse klei, en weer helemaal up-to-speed binnen ODO. Gisteravond was een domper in de dubbele ontmoeting met ONDO, maar als ik eerder op de ochtend het enthousiasme zie rond de wedstrijden van de E, F en Kangoeroes word ik wel heel blij (verslagen F1, F2 en F4). Als we dan ook nog horen dan Dana van der End geselecteerd is om een jaar in het regionale talententeam te komen spelen, dan is dat een giga-compliment voor alle coaches en verdere technische begeleiding bij ODO. En Dana gefeliciteerd natuurlijk, ik hoop dat je er een hele leuke periode van maakt!

Een van de grootste uitdagingen voor ODO de komende periode wordt het vinden van voldoende mankracht voor het rondbrengen van de zakken potgrond op zaterdag 23 maart. Doordat de bond het zaalseizoen wat naar achteren heeft geschoven zou de eerste vrije zaterdag op 6 april vallen, wat we te laat vinden vallen in het ‘tuinierseizoen’. Buiten dat het een sympathieke actie is binnen het dorp met producten van onze hoofdsponsor is het ook financieel voor ODO een noodzaak om deze actie geslaagd af te ronden. We kiezen er daarvoor voor om het op een competitiezaterdag te doen (rond de datum dat we het altijd al deden), waarbij we ervoor kiezen om enkele teams, zoals ODO 1, uit te zonderen om zakken rond te brengen. Als je twee keer per week keihard traint, op vrijdag een drankje laat staan om zaterdag fit te zijn is het natuurlijk raar om de ochtend voorafgaand aan de wedstrijd zware zakken te gaan sjouwen. Dat betekent dat we hard op zoek gaan naar sterke vaders die ons willen helpen met het rondbrengen van de zakken, reken op een paar uurtjes op zaterdagochtend 23 maart. Na afloop staat een heerlijke Cerveza klaar! Je kan je opgeven via potgrond en mocht je er de kracht nog niet voor hebben, dan staat het je vrij voorafgaand mee te komen doen met de Bootcamp 🙂

Saludo, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330