ODO 1 – Vitesse (Ba) 1 (18-25)

Beste lezers,
Vandaag stond Vitesse op het programma, de laatste wedstrijd van het jaar in eigen hal.
Vitesse stond op 2 punten en had de laatste twee wedstrijden verloren. ODO stond op 4 punten en had één keer de punten laten liggen. Vitesse en ODO, beide gebrand om te winnen, dynamische ploegen met veel beweging en jonge spelers. Dat beloofd een leuke pot te worden!

ODO begon goed en ging aan de leiding met scherp en overtuigend spel. We zochten de juiste personen op en kwamen op een voorsprong van 4-1. Na de time- out ging Vitesse mee scoren en zo werd het weer snel 4-4. Gedurende de eerste helft was het vermakelijk korfbal en beide ploegen gingen gelijk op, maar er werd wel strak verdedigd. Hierdoor zochten beide ploegen naar goede kansen en knokte we voor iedere bal.
De ruststand was een 11-10 voor ODO.
In de kleedkamer vertelde Rob dat we dit spel konden volhouden door geduldig te spelen en te zoeken naar de goede kansen.  Ook de domme overtredingen moesten er uit om deze wedstrijd te kunnen winnen.
Na de rust begon ODO weer scherp en stonden we 13-11 voor, maar echter hielden we die voorsprong niet lang meer vol. Dit was helaas ook het kantelpunt van de wedstrijd waarin Willem ook nog is erg ongelukkig uit viel. (Sterkte Willem!)
We kwamen op een achterstand van telkens twee verschil en konden de rust niet meer vinden om ons eigen spel te spelen. Vitesse was in het midden van de tweede helft niet meer te stoppen, alle ballen (hoe gek ze ook vlogen richting de korf) gingen er in.. en tja dat is ook een bepaalde spirit die er dan eenmaal in zit.
Wij wilde dit recht trekken maar kregen daardoor veel een schots aanvallen waardoor we de bal snel kwijt waren.
Eindstand 18-25 voor Vitesse.
We konden het vandaag helaas niet waar maken, maar ik kan wel zeggen dat we er  voor hebben geknokt met zijn allen.
Dinsdag nog even keihard trainen en dan genieten van de kerst en oud en nieuw.
In 2019 beginnen we met een oefenwedstrijd tegen Reeuwijk op 5 januari om 19:00 en daarna weer een competitiewedstrijd tegen Kinderdijk om 18:20. Deze ploeg staat boven aan, maar dit blijft een weekend vol verassingen dus hopelijk maken we dat waar!
Martijn en Ilse bedankt voor het invallen. Reserves en publiek weer ontzettend bedankt voor de steun!
En als uitzondering: Het team van de week, dit waren deze week ODO F3 en F4! Wat hebben jullie hard aangemoedigd. Het 1e heeft jullie de hele wedstrijd gehoord! Bedankt daarvoor, jullie waren top.