Dijkvogels 1 – ODO 1 (10-14)

Hallo supporter,

Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden tegen onze buren uit Maasdijk. Van te voren werd een mooi korfbaldagje voorspeld met 19 graden en een beetje bewolking. Ik denk dat we zowel over het weer en de ‘mooie korfbaldag’ toch het tegenovergestelde moeten concluderen. Vanaf een uurtje of 1 begon het te regenen in het Westland en eigenlijk is het niet meer opgehouden. Daarom was voor de wedstrijd al duidelijk dat het vooral zou gaan om degelijk korfbal en dat de ploeg die zich het beste zijn plan kon houden zou winnen.

Aan het begin van de wedstrijd zat de verdediging van ODO er direct al fel op. Dijkvogels mocht de bal uitnemen, maar binnen drie passes waren ze hem al kwijt. Aanvallend had ODO niet eens een minuut nodig om de 0-2 op het bord te zetten. Dat is nog eens een flitsende start. Er werd door ODO degelijk verdedigd, aanvallend was het af en toe nog zoeken. Maar na iedere aanval ging de volgende weer beter, omdat we steeds beter de juiste kansen gingen benutten. Zo stond het na 20 minuten al 2-9. Er werd gescoord over veel verschillende spelers, wat onze aanvallen verrassend hield. In de laatste 10 minuten van de eerste helft werd het spelbeeld toch wat omgegooid. Dijkvogels ging steeds fysieker spelen. Het publiek ging er achter staan en wij lieten ons daar af en toe in meeslepen. Ballen werden te gehaast gespeeld, waardoor we er te veel kwijt raakten. Dit resulteerde in een ruststand van 5-10. Het was inmiddels wel zo hard gaan regenen dat we allemaal als verzopen katjes richting de kleedkamer gingen.

In de rust was het al snel duidelijk: we moeten blijven bij ons eigen spel en ons zeker niet mee laten slepen door de tegenstander en het Maasdijkse publiek. Kop omhoog en slim uitspelen.

De tweede helft was vooral een zeer zakelijke helft. Korfbal was niet mooi, maar wel degelijk. Verdedigend werden er weinig fouten gemaakt en Dijkvogels had het moeilijk om tot eigen kansen te komen. Over en weer werd er af en toe gescoord. Mooi was om te zien dat ook veel Maaslandse supporters waren meegekomen. Ik heb veel positieve geluiden van de kant gehoord, wat onze ploeg een extra boost gaf. Rust bewaren was in dit stadium erg belangrijk. De laatste 12 minuten wisten wij niet meer te scoren, maar eigenlijk was de wedstrijd ook al gespeeld. Eindstand: 10-14.

Volgende week mogen wij aantreden tegen ZKC ’31 in Zaandam. Supporters zijn altijd welkom, jullie aanwezigheid wordt erg gewaardeerd. Begrijpelijk als dit net wat te ver is voor de vrije zaterdagmiddag, daarom zal ik één van mijn teamgenoten aansporen een mooi verslag van die wedstrijd te schrijven.

Supporters, reserves, coaches, teambegeleiders, verzorgers, filmers, scheidsrechter, tegenstanders, publiek bedankt! En tot de volgende keer, Diana