ODO E5 – ONDO (G) E9

Hoi E5 kanjers,

Afgelopen zaterdag was de oefenwedstrijd tegen ONDO en voor de meeste van jullie was dit ook de eerste echte wedstrijd, spannend hoor! De zon scheen heerlijk en ik zag veel familie langs de kant staan om jullie aan te moedigen, super leuk. Enthousiast begonnen jullie aan de wedstrijd, nadat we vooraf “ingeschoten” hadden en ik nog even uitgelegd had hoe je moet verdedigen. In het begin was het nog even wennen, want het is wel gek als er ineens iemand (je tegenstander) de hele tijd achter je aan rent 🙂 Het overgooien naar elkaar ging gelijk al lekker en ik heb hele mooie schoten gezien, knap hoor. Let er wel op dat je het overgooien naar elkaar met 1 hand doet en het schieten met 2 handen, daar gaan we sowieso nog even op trainen. De wedstrijd ging gelijk op, want ook voor veel ONDO’ers was het de eerste wedstrijd. Met verdedigen bleven jullie al vaak in de buurt van je tegenstander (je moet hem of haar aan kunnen raken), knap hoor Donna, Sanne en Ilse in jullie eerste wedstrijd! Volgende keer gaan we proberen om je hand er tussen te steken, zodat je de bal kunt onderscheppen. Met het vrijlopen zag ik Robin goed naar de bal rennen en er weer vanaf, zo ben je goed aanspeelbaar. En met de schoten van Emma hadden we nog wel wat pech, omdat die weer uit de korf draaiden, maar in de laatste minuut lukte het Ilse om het derde en winnende doelpunt erin te schieten, TOP!

Ik vond het erg leuk om te zien dat jullie het al zo goed deden. Komende week gaan we weer trainen en dan volgende week zaterdag de eerste wedstrijd voor het echie.

Tot dan! Groetjes, Ronald