Valto 8 – ODO 5

ODO 5 is het nog niet verleerd.

Na een heerlijke lange en vooral warme zomer stond vandaag dan weer de eerste oefenwedstrijd op het programma ODO 5. Met het zelfde heren vijftal van vorig seizoen, maar nu wel met vijf “eigen” dames mochten zij aantreden tegen VALTO 8. Een team van routiniërs wat al heel wat jaartje meedraait in de korfbalwereld. Ondanks het leeftijdsverschil leek het in de eerste helft geen gemakkelijke middag te worden voor ODO 5. De gastheren namen een 3-0 voorsprong voordat Nathan voor ons de score opende. De voorsprong werd nog één keer terug gebracht op drie, maar toen ging er een deksel op de Maaslandse korf. Met vier doelpunten op rij wist ODO 5 toch met een minimale voorsprong van 4-5 de kleedkamer op te zoeken.
Het tweede deel van de wedstrijd kon de Lierse ploeg het tempo van ODO 5 niet meer volgen blijkbaar, want langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd. Van 5-8 liep ODO uit naar 8-13 en leek alleen een klein wonder bij VALTO deze overwinning ODO nog te kunnen ontnemen. ODO bleef echter hun aanvallen rustig opzetten en wist ook regelmatig de korf te vinden. De prima leidende scheidsrechter Max Hulsebosch floot uiteindelijk bij 9-14 voor het einde van de wedstrijd. De kop is er dus weer af en het seizoen kan beginnen met deze overwinning in de pocket. Vandaag werden er echter nog geen punten verdeeld. Deze gaat ODO 5 in de eerste competitite wedstrijd proberen te pakken tegen TOP/Solarcompleet 10 uit Sassenheim. Deze wedstrijd start om 16:00 uur op ons eigen mooie complex aan de Baanderheer.