Korfbalvereniging ODO organiseert voor de 46e keer schoolkorfbaltoernooi

Maasland, 4 juni 2018 – Op dinsdag 12 juni organiseert de Maaslandse korfbalvereniging ODO voor de 46e keer het schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi vindt plaats op het sportcomplex aan de Baanderheer en duurt van 16:30 tot 19:00 uur. ODO organiseert het toernooi om nog meer jeugd voor korfbal te enthousiasmeren en hoopt onbekend Maaslands korfbaltalent te ontdekken.

De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van alle Maaslandse scholen zijn de afgelopen weken uitgenodigd voor het toernooi. Anders dan voorgaande jaren, heeft ODO de kinderen tijdens reguliere schoolgymlessen al kennis laten maken met korfbal. Korfbal-international van TeamNL Sanne Alsem en Melvin Nijp, Valto toptrainer Laurens Verbaan hebben samen met vakdocenten deze gymlessen verzorgd.

De basisscholen zijn erg enthousiast over het initiatief van ODO en juichen deze sportieve stimulans zeker toe. De trainingen tijdens de gymlessen zijn goed ontvangen door alle leerlingen. Er wordt dan ook verwacht, dat alle scholen tijdens het toernooi goed vertegenwoordigd zijn.

Korfbal op de kaart
Naast een gezellige middag met voldoende het schoolkorfbaltoernooi nog een extra impuls te geven worden tijdens het toernooi ook demonstraties gegeven door de korfbalstars. Dit zijn gekwalificeerde trainers en topkorfballers van jong oranje, oranje of uit de korfballeague. Zij geven de kinderen handige tips en leren ze leuke trucjes.

Iedereen is welkom
De kinderen kunnen op het toernooi wel wat aanmoediging gebruiken. Ouders, broertjes, zusje en opa’s en oma’s zijn dan ook van harte uitgenodigd om gezellig te komen kijken. Meesters en juffen zijn natuurlijk ook welkom om hun klassen aan te moedigen. Op het toernooi zelf zorgt ODO voor kraampjes waar drinken en wat lekkers gehaald kan worden.

Heb jij of hebben je ouders verder nog vragen? Neem dan contact op met Addie Goudzwaard, het liefst via e-mail.
e-mail
06-10933076