ODO B2 is kampioen!

En dat mag gezegd worden. Een team dat ondanks (of dankzij?) het ontbreken van een vaste coach haar eigen gang bleef gaan. Een team met zeer veel verschillende kwaliteiten die elkaar op het juiste moment telkens weer aanvulden. Een team wat ook met de week iets meer zelfvertrouwen kreeg, en steeds meer ging geloven in een kampioenschap. Kortom een team om trots op te zijn.
Toch nog even een korte terugblik op de afgelopen 6 wedstrijden. Na het zaalseizoen begon B2 met een krappe overwinning (8-9) bij DES. Twee weken later werd een belabberde wedstrijd gespeeld tegen Avanti, die terecht met 3-6 werd verloren. Een week later werd dit in een goede wedstrijd tegen ONDO rechtgezet: 11-5 winst. Dit geeft zelfvertrouwen voor de rest van de wedstrijden. ODO B2 kwam hierdoor bovenaan te staan, en de spelers van B2 bleven nu continu rekenen: wanneer kunnen we kampioen zijn?
Toen daarna nog een keer van ONDO gewonnen werd (6-10) in een wedstrijd die eigenlijk nog beter was dan de eerste tegen ONDO werd iedereen toch wel erg enthousiast. Bij winst op DES zou het kampioenschap binnen zijn! Op een doordeweekse woensdag moest het dan maar gebeuren. Aangezien de eerste wedstrijd met één doelpunt verschil gewonnen was, zou het niet gemakkelijk worden. Met Rick als inspirerende coach werd een zenuwslopende partij op de mat gelegd. Het verschil in doelpunten is nooit meer dan 1 geweest, en bijna vanaf het begin van de wedstrijd stond ODO achter of gelijk. Een 4-5 achterstand werd echter in de laatste minuut omgetoverd naar een 6-5 winst. Hiermee werd het kampioenschap op fantastische wijze binnengehaald. Er moest voor de statistieken alleen nog een wedstrijd tegen Avanti gespeeld worden. Meestal wordt het als je al kampioen bent wat minder, maar B2 haalde ook deze wedstrijd keurig binnen (1-5). Dus met 10 punten uit 6 wedstrijden een terechte kampioen.
Gefeliciteerd!!