ODO E1 – Avanti/Flexcom E4 (7-7)

Zo dames, vandaag mocht ik jullie coach zijn omdat Isa en Daphne al vroeg naar Zeeland moesten vertrekken. Eerst een praatje in de kleedkamer, waar ik jullie gevraagd heb om te proberen een iets ander spel te spelen: vooral zodra de tegenstander balbezit heeft, veel druk en zetten en met het gezicht naar de bal (en dus rug naar de tegenstander) te proberen de bal weer te onderscheppen. En oei oei oei wat was dat moeilijk voor jullie om dat de hele wedstrijd te doen. Het is ook durven, want jullie zijn meer gewend om de tegenstander te volgen en niet de bal. Maar wat hebben jullie dat goed gedaan! Hierdoor lukte het om veel ballen te onderscheppen en daardoor kregen wij meer kansen. Avanti is wel een gelijkwaardige tegenstander, en de wedstrijd ging lang gelijk op. Mooie doelpunten van ons werden afgewisseld met een kleine concentratie verslapping in de verdediging waardoor Avanti weer kon scoren. Vlak voor tijd stond we nog met 7-6 voor en dachten we de buit binnen te hebben. Helaas….weer even niet opletten, een uitbraak en doelpunt van Avanti. 7-7 over de hele wedstrijd is niet slecht maar er had net iets meer ingezeten. Ik vond het leuk om jullie te coachen en ben trots op de vechtlust die jullie lieten zien!!

Tot op de training,

Rob