Excelsior (D) F2 – ODO F3 (8-2)

De eerst competitiewedstrijd in de zaal speelden we tegen Excelsior Delft. Jullie hadden er zin in om te beginnen. Al snel bleek dat Excelsior het makkelijker vond om de bal te onderscheppen en vonden jullie het moeilijk om bij de eigen paal te komen. Een aantal tegenstanders was een stuk langer. Jullie stonden als kanjers te verdedigen, maar ondanks dat kwamen ze toch met 3-0 voor. Emma kwam erin als superspeler en scoorde daarna al snel een mooi doelpunt 3-1! De kansen kwamen wat meer, jullie durven steeds sneller te schieten, echt super goed! Er rolden een paar kansen van Thijmen uit de mand, een mooie poging van Youp ging net naast. In de tweede helft scoorde Excelsior weer en kwam dit keer Tjerk als super speler erin. Recht voor de korf stond hij helemaal vrij en dat werd een prachtig doelpunt. Wat straalde je Tjerk, je was zo trots op jezelf en terrecht! Helaas konden we met één speler in het veld meer het verschil niet maken en het werd het uiteindelijk 8-2. Ondanks dat was het een leuke wedstrijd om te zien. Jullie worden elke week en stukje beter!
Woensdag met de training lekker oefenen met gooien, vangen en vrijlopen en dan gaan we vol goede moed volgende week weer spelen.

Groeten Barbara (moeder van Thijmen)