VEO E1 – ODO E2 5 – 14!

Ja, het staat er toch echt! 5 – 14! Een grote uitslag die in deze poule eigenlijk niet veel voorkomt. Qua spel liggen de teams redelijk dicht bij elkaar en dat is elke week weer te zien. De thuiswedstrijd hadden we maar net met 8-7 gewonnen en dat had ook gewoon andersom kunnen zijn. Als koploper reisden we heeeeeel vroeg af naar Voorburg, om daar om 09.00 uur de wedstrijd te spelen. Dus ik was zelf wel heel benieuwd hoe jullie zouden spelen op dit vroege uur en wetend dat jullie kampioen zouden kunnen worden….. Bij het praatje vooraf hebben we het weer gehad over een paar belangrijke punten – in balbezit direct via de zijkanten spelen, naar voren. Dan of de lange bal, of rondspelen rond de korf. En vooral met scherp(er) schieten, we hebben nog teveel kansen nodig om te scoren (..). En bij balbezit van de tegenpartij, direct druk zetten en de lange bal proberen te verdedigen. En bij het verdedigen goed opletten dat je niet achter de tegenstander aan rent maar achter de aangever langs gaat…

Jullie zaten direct goed in de wedstrijd en wisten VEO goed onder druk te zetten. Via goede onderscheppingen kwamen we heel vaak in balbezit en jullie waren scherp in het benutten van de kansen! in de 1e 10 minuten lagen er al 4 in en zo ook in de 2e 10 minuten! met rust 0-8 en wat zeg je dan als coach? Prima gedaan meiden ga zo door…Na rust werden jullie toch wat onrustig en ging zeker niet alles zo goed. Mede daardoor kwam VEO een klein beetje in het spel, en was het natuurlijk ook leuker voor hen doordat ze aan scoren toekwamen. Na de 3e 10 minuten stond het 2-12 en de laatste 10 minuten braken aan. Soms was het een beetje hotseknots korfbal, waar VEO nog 3x scoorde en wij 2x. Eindstand 5-14!!

Waar ik vooral erg trots op ben is dat jullie zo snel de oefeningen van de trainingen in de wedstrijden laten zien, en dat jullie met zijn 50en een echt team vormen! Dat belooft nog wat!

Na de wedstrijd bij ODO nog lekkere snoep gegeten en jullie verteld dat jullie door de overwinning al kampioen zijn! A.s. dinsdag tegen Excelsior gaan we nog lekker spelen en na de wedstrijd taart????