ODO 1 – GKV (H) 1 (17-13)

Hallo allemaal,

Na een reeks van 4 winstpartijen tegen de kleinere ploegen mochten we gisteren aantreden tegen GKV 1. De komende wedstrijden zijn DE potjes waar we uit kunnen blinken voor een mooie 1e plaats.
Want Tilburg GKV en ODO deelden de eerste plek met een punten aantal van 8 uit 4 wedstrijden. En dit kon na vandaag dus veranderen.

GKV Den Haag: Bij ons bekend als een wat stugge ploeg, erg fysiek en veel tweede schoten. Een antwoord daarop was veel trainen op het verdedigen.

Van te voren konden we alvast genieten van een mooi gelijkspel van ODO 2, dat meer dan verdiend was.
Dat geeft als selectie altijd een lekkere “vibe” voor de volgende wedstrijd.

Het beloofde een spannende pot te worden. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Na de 2-2 sloegen wij een gat omdat we het verdedigen goed uitvoerde en daardoor veel ballen onderschepten.
In de aanval hadden we wat moeite met het feit dat ze naar onze ballijnen keken en de scheidsrechter soms vreemde beslissingen nam maar dat hoort er allemaal bij.
Schoten, een vrije bal en een strafworp bracht ons tot een mooie 8-3 voorsprong. De ruststand was 8-4 in het voordeel van ODO.
Er werd goed verdedigd maar er mochten nog wel wat doelpunten bij op een klein veld. (Elke week willen we het liefst boven de 20 eindigen)
Dus vertelde Rob dat we af en toe het schot moeten uitstellen en meer de dubbel moesten pakken.
Na rust kwamen we op 10-4. Dat moesten we doortrekken want we waren wel degelijk de sterkere. Wanneer we ons niet lieten meenemen in het fysieke spel van GKV. En dat viel niet altijd mee ?!
We hadden het spelletje van GKV meer en meer door en kwamen op 14-6 en later op 17-9.
Helaas hadden we op het einde wat moeite met het creëren van kansen en stond het snel stil omdat de punt aanvallers werden afgeleid door goede verdediging of fysieke overwicht (val partijen en open knieën bij velen)
Al met al bracht het ons op een eindstand van 17-13. WINST

Ik ben ontzettend trots op dit eindresultaat en we hebben weer laten zien dat door plezier en werklust heel wat kunnen bereiken.

Volgende week staat Tilburg op het programma. Die staat na deze wedstrijd samen met ons op nummer 1 met 10 punten uit 5 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd waar we het weer kunnen laten zien. Ook hier zullen we weer als team ervoor moeten vechten en laten zien dat niemand met punten van ons thuisfront weg gaat !!!!
Ik heb er super veel zin in.

Invallers, supporters en team van de week bedankt!

Groetjes,
Nikki

Ps: het volgende stukje mag Mark schrijven!