Feestelijke opening nieuwe velden groot succes!

Als je een op de uitnodiging van de opening van de nieuwe sportvelden zegt dat je dat liever op een zonnige septemberdag doet in plaats van een natte oktoberdag, is dat wel een beetje jinxen (de goden verzoeken). Aan de andere kant, als de hoeveelheid regen van gisteren dan toch moest vallen, dan viel het in elk geval op het beste moment, de afgelastingen ’s ochtends ten spijt. En we hebben nu in elk geval een zonnige oktoberzaterdag tegoed 😉

Zo’n 190 gasten die bleven eten en een paar dozijn meer aanwezigen waren getuige van een zeer succesvolle Grand Départ, de feestelijke opening van de nieuwe sportvelden van ODO. Daaronder vele Bouwers aan de Basis, Friends, Sponsoren, afvaardigingen vanuit het district Noord-West en Dijkvogels en de wethouders Houtenbos en De Goede.

Mooie woorden voor onze vereniging van de voorzitter van de stuurgroep Ronald Eikelenboom, waarna ik het sein mocht geven dat het beachveld geopend ging worden. Dat verliep iets anders dan verwacht, want terwijl wij nog een lintje wilden doorknippen was de jeugd al lang aan het schatgraven. Tot redelijk laat in de avond werd het beachveld enthousiast gebruikt, dus we denken dat we er een hit mee in handen hebben.

Tijdens de opening van de Walk of Friends waande ik me even een beetje de voorzitter van Sport en Spel, ik mocht bekend maken dat we maar liefst 16.900 euro hebben opgehaald met deze actie!

Het eten van Smaak & Meer was heerlijk, we konden genieten van onze nieuwe grote party-tent en de heaters waren ook best wel aangenaam gisteren. De afsluiting van de avond was een Pubquiz onder bezielende leiding van onze quizmaster Frits van Manen. Eén van de winnaars van de groep “Houd je buik in Fred” – tja er was wat alcohol gevloeid – ging naar huis met de bos bloemen die we van CKC Maassluis hadden ontvangen. De laatste bezem door de kantine en iedereen kon met een tevreden gevoel naar huis.

Later deze week zijn opnames van de opening te zien op de WOS. Houd onze sociale kanalen in gaten! (update: hier is ie!)

Tenslotte is het belangrijk te benadrukken dat deze opening – hoewel fantastisch – slechts het invullen van randvoorwaarden uit ons programma Bouwen aan de Basis is. Alleen met continue aandacht voor de jeugdopleiding, spelniveau, nevenactiviteiten en de werving en begeleiding van vrijwilligers is de fantastische accommodatie het meest waardevol. Op deze onderdelen zetten we nu keihard in.

Groet, Jaap
eenzeertrotsevoorzitter
06-24272330