ODO 4 – Madjoe 4 (25-18) o happy days…

Onder een rustige hemel met veel zon en aangename temperatuur begonnen de krassche knarren hun 2e competitieronde tegen Madjoe uit Rijnsburg. De statistieken werden er in de voorbeschouwingen deze week maar weer eens bijgehaald, thuis werd er nimmer verloren van de Rijnsburgers! De opwarmwedstrijd vooraf was die van #3, met een bijzonder hoog scoreverloop helaas niet voor de thuisspelende ploeg. Aan #4 de eer om op het nieuwe walhalla kunstgras aan te treden. Iedereen weer op scherp gezet door de speech vooraf door S.H. te D.P. te M. en in het hoofd de boodschap aan het verwerkend, werd een serieuze warming-up beëindigd met wat leek op een wat gezapig toeleven naar het begin van de wedstrijd.
Niets was echter minder waar…..een van zichzelf overtuigd #4 blies een kwartiertje van zich af met wonderschoon en effectief tikkie-takkie korfbal wat leidde tot een verbijsterende 10-2 voorsprong na een kwartier of zo… (en dat na een 0-1 achterstand).Een overdonderd Madjoe had geen afdoende antwoord op deze flow aan ODO zijde en wist enkel via wat speldenprikjes af en toe mee te scoren. Bij 12-4 begon echter het spel van #4 wat verval te tonen, in die zin dat de kansen niet meer makkelijk werden afgemaakt. Een tussensprint van de Rijnsburgers verkleinde de voorsprong tot 12-8 eer dat ODO weer wist te scoren. Niet nerveus maar wel gedwongen de zaken met wat meer rendement af te ronden stokte de ruststand bij 14-10 in ons voordeel. Na een wederom aandachtig beluisterde speech in de rust wist Madjoe vlak na rust toch als eerste te scoren – verschil nog maar 3… – maar de krassche knarren zouden de krassche knarren niet zijn als ze dit afdoen als ware Madjoe aan het elastiek vermocht te bungelen en via 15-12 werd de ruggengraat gerecht en de marge vergroot naar 18-13 en 22-13. Een keur aan mooie doelpunten vloog voorbij en de glimlach bleef hangen….
Wedstrijd gespielt en via het nog immer werkende elastiek werd een eclatante zege van maar liefst 25-18 geboekt.

Rumour has it dat H.v.G. te M. ergens in de Cloud zat (wherever that may be) en ons visualiserend vermogen in dit soort beelden net te kort schiet om dit heelal te bevatten. En de bankzitters gingen niet warm lopen om eventueel ingewisseld te worden (kip en ei verhaal). Na wat drankjes en bescheiden garnituurschalen werd direct maar de wedstrijd verder geanalyseerd met enkele verrassende zaken voor de statistieken waarop wij drijven. Het zelfbeeld is weer opgeklopt, we kunnen er weer een week tegen aan. Inmiddels lijkt het er zeker op dat de gewijzigde training dag (eerder) een zeer positief effect heeft op het recupererend vermogen van de krassche knarren. Uw scribent mocht na tijden weer eens acte de présence geven en heeft net als de rest van het team genoten van deze wedstrijd!

Rob