INTAKE1718 | Cynthia Suijker

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Last but not least spreken we op de dag dat de competitie start Cynthia Suijker.

Hoi Cynthia, hoe was je zomer?
Ik ben eerst een week met mijn ouders mee geweest naar Frankrijk, lekker relaxt op een camping in Calais. We hebben veel stadjes bezocht en één van de stadjes was Dunkerque. Heel toevallig was ik die week met mijn broer en zus naar de film Dunkirk geweest (aanrader!!), dus het was wel heel gaaf om op de plek te zijn waar het zich allemaal heeft afgespeeld!
Daarna ben ik samen met Nikki en onze nieuwe flex-korfballers Claire en Judith als stedentrip naar Berlijn geweest. Het was super gezellig, we hadden onwijs goed weer en hebben heel veel mooie dingen gezien en bezocht.

En daarna weer lekker trainen?
Ik vond het heerlijk om weer te gaan trainen. Je merkte ook dat iedereen er weer zin in had. De eerste trainingen waren intensief, maar door de variatie in de oefeningen was het prima vol te houden!

Welke gevoel van vorig jaar wil je meenemen naar het seizoen dat vandaag start?
De kampioenswedstrijd tegen Twist in de zaal. Manmanman wat was ik zenuwachtig zeg.. je merkte het ook aan het hele team. Iedereen had er het volste vertrouwen in en wilde winnen! Tijdens de wedstrijd waren we erg gewaagd aan elkaar en dit resulteerde in een 14-14 eindstand, wat helaas niet genoeg was voor de eerste plek. Enorm balen, maar we hadden toen wel echt gestreden met zijn allen. Het hele team ging er 100% voor en dat gaf, ondanks het puntverlies, een onwijs voldaan gevoel. Qua wedstrijd dus eigenlijk geen hoogtepunt, maar qua teamspirit wel!

Je hebt van de technische staf een basisplek in ODO 1 gekregen. Maar je bent nooit uitgeleerd, dus waarin wil je komend jaar verbeteren?
Ik wil aanvallend gevaarlijker worden, zodat ik meer in de punt kan spelen (aangezien onder de paal natuurlijk geen ideale plek voor mij is haha). Ik ben hier al in gegroeid vergeleken met de andere jaren, maar ik wil me hierin nog meer ontwikkelen. Ook verdedigend wil ik het mijn tegenstander nog moeilijker maken.

En… Je zou stoppen met trainen geven vanwege werk… Of toch weer niet?
Ik ga samen met Martijn van Vliet de D1 coachen. In de eerste instantie zou ik geen team meer coachen omdat dit lastig te combineren is met mijn werk, maar ik kon het toch niet los laten en wilde graag betrokken blijven, waardoor de keuze om Martijn te ondersteunen bij de D1 mij wel enorm aansprak. Mijn eerste indruk van dit team is dat ze allemaal onwijs getalenteerd en leergierig zijn. Ik hoop dat we het samen zo ver mogelijk kunnen schoppen en ik heb er onwijs veel zin in!

ODO D1 is vandaag Team van de Week, laat ze zien hoe het moet! Succes vanmiddag!