INTAKE1718 | Martijn Moerman

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Martijn Moerman.

Zo Martijn, lekker in eigen land gebleven?
Ik ben een weekje naar de provincie van Guus Meeuwis, PSV en de zachte G geweest met een vriendengroep van de middelbare school. Lekker tot rust gekomen daar om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Net als Michiel heb ik na de Maaslandloop ook weinig uitgevoerd. Wel heb ik op vakantie gepaintballd, maar daar voelde ik niet alleen spierpijn van 😉

En toen je terugkwam van vakantie was de accommodatie compleet veranderd…
De velden zien er fantastisch uit en ikzelf ben erg blij met de nieuwe afmetingen. De sport wordt er aantrekkelijker door en er worden veel minder onnodige meters gelopen. Ook ben ik erg benieuwd naar wat er nog komt!

Wat is je doelstelling voor de komende competitie?
Als korfballer in de selectie wil je maar één ding en dat is kampioen worden. Dit was in de zaal ook bijna gelukt met het tweede. Het voelde goed om veel wedstrijden te winnen. Helaas kwamen we net wat te kort. Ik wil mijzelf meer ontwikkelen tot een allround speler. Daarvoor zal ik hard moeten trainen en elke wedstrijd 100% moeten geven.
Ook dit jaar verwacht ik weer om met de gehele selectie om het kampioenschap te gaan strijden. Met de nieuwe talentvolle spelers uit de A gaan we zeker weer een gooi doen!

En ook weer een team trainen geven dit jaar?
Ja, ik ga samen met Nathan Voogt dit jaar weer de D2 coachen. Vorig jaar zaten we met het team dicht tegen een kampioenschap aan, dus daar gaan we dit jaar ook weer voor strijden. De spelers en speelsters zijn erg vooruitgegaan in hun ontwikkeling en ze verdienen het gewoon om het seizoen af te sluiten met een medaille om hun nek!