ODO 1 wint terecht van de terechte kampioen RWA in bloedheet duel!

Gisteren werd ik wakker met toch wel een vreemd gevoel, na twee mooie jaren is daar dan toch vandaag het laatste potje met ODO 1 tegen RWA.  Je weet dat het eraan zit te komen maar toch is de tijd snel gegaan. Thuis werd net verloren 16-17 ,maar in de beker werden we er compleet afgeschoten dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Voor vele mensen een potje om des keizers baard maar voor mijzelf lag dit toch wel anders omdat ik graag op een positieve manier wilde afsluiten bij deze prachtige club!

Uiteindelijk werd het half vier en kon de wedstrijd onder tropische omstandigheden beginnen, de scores vlogen ons om de oren en de ploegen hielden elkaar in een zeer aantrekkelijk duel in evenwicht tot 6-6 en vanaf dat moment nam ODO de wedstrijd wat meer in handen door steeds een kleine voorsprong te nemen die RWA dan weer egaliseerde. Zonder iemand tekort te doen maar wat heb ik de eerste helft genoten van het vak van de drie youngsters Loraine, Wouter, Lotte en de rots in de branding Michiel. Zonder de sturing en het harde werken van hem heeft wordt het voor dat vak aanzienlijk moeilijker dan dat het op dit moment gaat. Acties zonder bal, de tweede bal schieten en de diverse oefenvarianten passeerden allemaal de revue en werden ook allemaal afgerond! We gingen uiteindelijk rusten met een 11-12 voorsprong.

En wat zeg je dan in de rust bij je allerlaatste praatje? Nou, eigenlijk niet zo heel veel, benadrukt dat we iets strakker moesten verdedigen omdat ik merkte dat RWA er wat doorheen zat en aanvallend vooral zo door moesten gaan. Als laatste gaf ik ze mee dat ik het gevoel had dat we de wedstrijd in de eerste tien minuten van de tweede helft konden beslissen dus dat heb ik nog even benadrukt!

De tweede helft startte en binnen 5 minuten hadden we er 5 gemaakt en liepen we uit naar 11-17 en was de wedstrijd grotendeels gespeeld. RWA spartelde nog wat tegen maar het verschil is nooit meer kleiner geworden dan 3 goals. Een prachtige overwinning van 19-22 was een feit en dat betekende een meer dat terechte 2e plaats in de competitie met een doelsaldo van 0 wat best opmerkelijk is.

Michiel was deze dag topscorer met 11 goals in zijn vak, de overige scores kwamen van Willem met 7, Eline met 2 goals, Nikki en Tijs met ieder 1 goal.

Na afloop hebben we nog even bij elkaar gezeten en werd ik verrast door de selectie met een prachtig cadeau, een ingelijst ODO shirt met alle namen erop en wat mooie foto’s die gedurende de afgelopen twee jaar zijn geschoten. Deze zal een mooie prominente plaats in mijn gang krijgen zodat ik nog vaak aan jullie zal terugdenken.

Uiteraard wil ik een ieder van ODO nog bedanken want vanaf het eerste moment heb ik mij bij de club thuis gevoeld en dat is toch wel heel belangrijk en bijzonder. Op dit soort momenten wil je toch wat namen noemen en dat is vaak gevaarlijk omdat je dan mensen kan vergeten maar ik ga het toch doen. Als eerste wil Alex en Paul als trainers van ODO 2  en Leen en Remco als verzorgers bedanken met wie meer dan prima heb samen gewerkt. Daarnaast vanuit de ODO organisatie een speciaal bedankje aan Claudia die er altijd voor zorgt dat de teams compleet zijn en de oefenwedstrijden zijn geregeld!! Ook wil ik Bram en Rob bedanken voor de steun die ik vanuit de TC altijd heb gevoeld. Als laatste maar zeker niet de minste jullie voorzitter Jaap van Vliet want wat een topgozer is dat, voorzitter, scheidsrechter, allerlei commissies en toen meneer zijn achillespees afscheurde besloot hij ook nog even teambegeleider te worden. Wees zuinig op deze man, hij is goud waard voor deze prachtige club.

Geniet van jullie welverdiende vakantie en heel veel suc6  volgend seizoen!!

Ik wil afsluiten met de tekst die op de kaart stond “Mijn plicht is vervuld al heb ik het nooit zo gevoeld”!!

Sportieve groet,

jullie (ex) hoofdtrainer

Patrick Bezemer