ODO D1 – IJsselvogels D2 (4-3)

Na 2 goede wedstrijden tegen Maassluis, mochten we ons nu weer opmaken voor een wedstrijd tegen Ijsselvogels. Vorige keer hadden we 7-3 van ze verloren en speelden we niet al te goed. We hadden dus iets recht te zetten. Al gauw kreeg Annemijn een strafworp waarna we op een 1-0 voorsprong kwamen. Ijsselvogels kreeg ook kansen en  scoorden de 1-1. We hadden moeite met uitwerken omdat we steeds goed vast werden gezet. Naar mate de wedstrijd vorderde maakten we steeds minder fouten. We kregen lange aanvallen omdat we goed moesten kijken wanneer we konden gooien. Uiteindelijk maakte wij hier gebruik van en scoorden voor rust nog 2x. Ijsselvogels scoorden nog 1x waardoor we met een 3-2 voorsprong de rust in gingen.

In de rust vertelde ik dat jullie super goed stonden te verdedigen en je tijd moesten nemen om de bal van de verdediging naar de aanval te brengen. Het maakt niet uit hoe lang je er over doet, als de bal er maar komt. Je kon wel merken dat zij al een stapje verder waren dan onze vorige tegenstander omdat we veel meer druk kregen met gooien.

Na de rust maakten wij wederom het eerste doelpunt (4-2). Hierna werd het erg spannend. Beide ploegen kregen zat kansen en het duurden nog steeds erg lang voordat we de bal naar het andere vak hadden gegooid. Toen Ijsselvogels vlak voor tijd nog de 4-3 scoorden werd het nog spannend. Gelukkig wisten jullie nu wel met de druk om te gaan en omdat Ijsselvogels nog steeds veel druk gaf de wedstrijd uit te spelen. We kregen een hele lange laatste aanval waarin we vooral goed keken naar wie we konden gooien. Toen de scheidsrechter affloot was de opluchting groot. Gewonnen!

We hebben nu 6 punten gehaald. Volgende week spelen we tegen Dijkvogels die bovenaan staan met 8 punten. Dit betekent dat als we winnen we gedeeld kampioen kunnen worden. Wanneer je bedenkt dat je in de eerste helft veld 3e werd in de 2e klasse, kampioen werd in de 2e klasse in de zaal en nu tot de laatste wedstrijd meestrijd om het kampioenschap in de 1e klasse, mogen jullie trots zijn op jezelf. Jullie zijn onwijs gegroeid het afgelopen jaar. Wat zou het gaaf zijn om dat nogmaals de bekronen met een kampioenschap dit maal in de 1e klasse!