ODO E5 – Weidevogels E3

Hallo iedereen die het stukje leest,

Vandaag moesten we tegen Weidevogels E3. Het ging heel goed. Het waren maar 4 kinderen. We hadden 5-5 gespeeld. Dat was heel goed. Sommige kinderen moesten een hesje aan omdat er 2 jongens moesten zijn. Lotte wilde wel een jongen spelen, maar de rest niet. Het was niet moeilijk om een jongen te spelen. Het onderscheppen en vrijlopen ging goed. Het scoren in de hoge paal met een gladde bal was moeilijk, want het regende. Lynn heeft een doorloop gescoord!!! en hij was aangegeven door Lotte (ook heel belangrijk). Dat was de eerste doorloop die we ooit hebben gescoord. Jente heeft van heeeeeeeeeeeel ver weg gescoord. Nienke en Birke gingen heel veel ballen onderscheppen. Het was heel spannend voor de mensen lang de lijn, maar wij vonden het niet zo spannend. We scoorde steeds wel, maar Weidevogels scoorde ook. In de rust was het 2-5 voor Weidevogels, maar die gingen niet meer scoren in de tweede helft omdat wij zo goed waren. Het was heel spannend want we scoorde in de laatste seconde. Toen was het 5-5. We hebben vandaag geleerd dat je als je een meisje speelt je het andere meisje ook mag verdedigen en als je een jongen speelt ook de andere jongen. Als een meisje een jongen verdedigd dan krijg je een strafworp. Die kregen wij, want een meisje ging Lynn verdedigen en Lynn speelde als jongen. Je moet dus goed opletten, daarom hebben we hesjes. We staan als eerste nu en Weidevogels ook.

Tot de volgende wedstrijd, als laatst trakteerde Lottes vader op cupcakes.

Lotte, Lynn, Jente, Birke & Nienke