Renovatie kunstgras gestart – Denk aan je grasschoenen

1 april!


Renovatie kunstgras gestart
Zoals bekend is er het breed gedragen plan om deze zomer het huidige kunstgras veld te vervangen voor twee velden op de nieuwe maat. Bij deze planning was er een geringe impact op de activiteiten van dit seizoen en de voorbereiding op komend seizoen. De zomerperiode is altijd een drukke periode omdat alle korfbal, voetbal en hockey verenigingen in deze periode hun werkzaamheden laten uitvoeren wanneer van toepassing. De recente commotie rondom de met gemalen autobanden ingestrooide velden geeft nu nog veel extra druk op de aannemers. Veel gemeentes vervangen de velden versneld. Door deze drukte heeft onze aannemer ons laten weten de werkzaamheden niet in juni-juli te kunnen uitvoeren. Alternatief was augustus-september of april-mei.

Aanstaande zaterdag
Om de voorbereidingen van volgend seizoen niet te hinderen is besloten gebruik te maken van de optie om de werkzaamheden zo spoedig mogelijk te beginnen. Wat vanochtend dan ook gebeurd is met het verwijderen van de huidige toplaag, het groene laag zeg maar. Als consequentie worden vanaf komende zaterdag alle wedstrijden op het natuurgras (vakterm voor gras wat je moet maaien) gespeeld. De bezoekende verenigingen, scheidsrechters en de KNKV zijn/worden op de hoogte gesteld van de wijziging van ondergrond. Het grasveld wordt vandaag extra gemaaid om de condities optimaal te maken gegeven de omstandigheden. Desondanks het dringende advies morgen ook je grasschoenen mee te nemen bij een thuiswedstrijd.

Trainingen volgende week
De verlichting van het natuurgrasveld is niet optimaal momenteel zoals jullie weten. We bekijken of het mogelijk is met de trainingstijden te schuiven om zoveel mogelijk van het daglicht gebruik te kunnen maken. Lang leve de zomertijd. Komende Praatpaal verschijnt het schema. Voor de senioren zal dit niet helemaal gaan lukken. Om toch veilig te kunnen trainen kunnen er zaterdag hoofdlampjes worden besteld in de kantine. Door je naam op de lijst op het prikbord te schrijven. Lampje kost 4 euro per stuk inclusief batterijen. Dinsdagavond zijn de lampjes dan beschikbaar. Reflecterende hesjes zijn beschikbaar voor de trainingen vanuit de vereniging.

Morgenmiddag is er vanuit Bouwen aan de Basis (BADB) een terugkoppeling. De aangepast planning van de aanpassingen aan de accommodatie (beachveld, opslag) komt dan ook aan de orde. Excuses voor de late berichtgeving. Maar een top accommodatie wordt het wel!

Tot zaterdag!
Namens Stichting ODO Accomodaties en de TC,
Kees van der Vaart, André Buitelaar