Van de voorzitter: Iedereen scoort bij ODO

Op de dag dat de Mattheus Passion en de  nieuwe EP van Blof door mijn speakers schalde, het zonnetje heerlijk doorbrak kom ik tot de conclusie dat er zo verschrikkelijk veel energie door ODO stroomt op het moment. Dat het bijna eervol wordt daar hoofdpiet van te zijn 😉

Mijn missie voor gisteren was helder. De teambeleider van de selectie uithangen en de ODO-mannen van de Maaslandloop (‘De Doorlopers’) zo gek krijgen om aanstaand weekend de ODO-maaltijd te regelen. Dat is voor de helft gelukt, dat wil zeggen dat het voor de teambegeleider ook nog even een  oefenprogramma was dit weekend.

Het mooie weer en de hoeveelheid oefenwedstrijden bracht mij zaterdagmorgen al vroeg aan de Baanderheer. Vier oefenwedstrijden tegelijkertijd! Wow. Ondanks de straffe  oostenwind (ik wilde eerst barre oostenwind schrijven, maar dat was behalve een leuke knipoog richting B.H. te D.P. te M iets te overdreven)  werd er veel gescoord. Er waren mooie dingen te zien. Nikki (E2) die na een hele wedstrijd nog even een halve bij E1 meedeed om de toch wat zieke Dana (beterschap!) te vervangen, E5 die de eerste wedstrijd als E-ploeg het heel goed deed en F1 dat als geheel nieuw gezelschap de pannen van het dak speelde.

Minder mooie maar noodzakelijke dingen zag ik ook. Scheidsrechter Lotte stuurde een supporter weg vanwege teveel aanmerkingen op de leiding. Ik zeg nadrukkelijk niet wie het betrof, want ik wil dat ODO-scheidsrechters voor zowel thuis als uitsupporters dit goede statement van Lotte volgen. En dat ik verwacht dat dat voor ODO-supporters niet nodig is.

Tegen half twee wisselde mijn ODO-vrije-tijd voor harde taken en voegde ik mij bij ODO 2, waar coach Alex in de kleedkamer de missie uitsprak om nog minimaal zeven punten te behalen. Met een goede oefenwedstrijd te beginnen. Toen de wedstrijd rond half drie aanving merkte ik dat de overgang iets te smooth was gegaan en ik mijn teambegeleiding spullen was vergeten van huis mee te nemen… Dus ook oefenen voor mij. Wel twee overwinningen die ondanks dat het oefenwedstrijden zijn wel degelijk tellen. Qua goed gevoel richting de competitie.

Cynthia Suijker was de held van het weekend. Na een hele wedstrijd in ODO 2 ook nog meer dan een helft meedoen in ODO 1 (sterkte Lot!) én zondagochtend al weer rond het middaguur bij een vergadering rond het ODO-Gala-weekend van 21 en 22 april. Op vrijdagavond hebben we dan een Kindergala voor de Pupillen en een  Twix18 party voor de aspiranten en junioren van ODO en omliggende verenigingen. Zaterdag 22 maart houden we een Benefiet Gala voor De Doorlopers. Om recht te doen aan de hele 18+ doelgroep knippen we de avond zacht doormidden, rond half elf verandert de borrel in een disco. #zinin

Veel app-groepjes vandaag, veel energie. Over De Doorlopers die de maaltijd volgende week regelen. Vanuit de stuurgroep Bouwen aan de Basis vanuit waar we op 1 april aan de Baanderheer met iedereen het gesprek aan willen. En dat dat leuke gesprekken worden ben ik na dit weekend meer dan ooit van overtuigd. Want Iedereen scoort bij ODO!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330