Phoenix F1 – ODO F1

Hallo toppers van de F1,

Vandaag moesten we tegen Phoenix, heel vroeg. We moesten al om 8 uur vertrekken en toen was het nog donker. Vorige keer was het een spannende wedstrijd: 15-16 verloren, maar we waren toen super goed. Phoenix staat 1e en wij staan 2e. We moesten dus winnen om nog kampioen te kunnen worden.

Van tevoren deden we een praatje: we hadden getraind op vang-stap-gooi, en wilde dit ook in de wedstrijd doen. Je gooit dan snel door. Toen gingen we beginnen. Het gooien ging niet zo heel goed in het begin. We keken niet goed of iemand vrij stond. Het verdedigen ging wel goed: iedereen ging goed achter zijn tegenstander aan. Het was na 10 minuten 3-1 voor Phoenix. Hierna gingen we beter in elkaars handen gooien en waren we wat meer actief. Hierdoor gingen we veel sneller en stonden we vaker vrij. In de rust was het 6-5.

Iedereen keek een beetje sip. We moesten namelijk winnen om kampioen te worden. Iedereen vond het best wel spannend. Van Jenny en Koen moesten we of strak (snel) gooien of met een hoge boog eroverheen. Niet ertussenin, want dan kon Phoenix de bal onderscheppen. We gingen ineens snel rennen en gooien en waren beter dan Phoenix. We deden wat we geoefend hadden: snel gooien, maar rustig schieten. Toen gingen de ballen er ineens wel in. Na 30 minuten gespeeld te hebben was het 8-9 voor ons. Ineens was iedereen weer blij.

Toen kwamen de laatste 10 minuten, iedereen was best al wel moe. Phoenix had 4 jongens en 1 meisje en wij hadden 6 meiden. Phoenix begon alles raak te schieten. Wij scoorde er nog 1, maar dat was te weinig. Toen hadden we verloren 🙁 😥 (12-10). We mochten even sip kijken van Jenny en Koen, maar daarna moesten we weer lachen en trost zijn. Want we zijn de beste en hebben het heel goed gedaan. 😀 Iedereen heeft gescoord!!!!!! We helpen elkaar goed en als je ernaast stond dan ging je aanmoedigen: HUP ODO! Volgende week zijn we team van de week, dus we hebben alvast geoefend om ODO aan te moedigen.

Ook de ouders vonden het spannend. De score werd zelfs in de app bijgehouden. De teambeleving krijgt een 10!!

Groetjes van Birke en Nienke (met hulp van Jenny en Koen)