ODO B2 – Excelsior (D) B3 (7-3)

Beste B2,

Iedere week spelen jullie steeds beter en leuker korfbal. De vraag was, afgelopen zaterdag, of dit tegen een betere tegenstander ook ging lukken. Duidelijk in onze poule zijn wat matigere tegenstanders en twee goede ploegen. Zaterdag 21 januari was Excelsior de tegenstander, die één van die twee goede ploegen is. Getuigen van hun winstpartijen en slechts één nederlaag. Echter, die ene verliespartij was tegen ons in de heenwedstrijd in Delft.

In die heenwedstrijd was Excelsior een ploeg met lange, grote heren. Iets wat toen als een verrassing kwam en ook voor ons moeilijk was. Op de woensdagtraining en in het praatje werd jullie duidelijk gemaakt waar de kansen lagen.

De eerste aanvallende vier spelers verdienen een groot compliment. Demi kon gelukkig weer meedoen. En dat ging goed. De ruimte werd goed opgezocht. Er werd vaak weggelopen naar de rugzijde van de Excelsior spelers. Dit leverde vele kansen op. Erg mooi was ook een kans vanuit het verdedigingsvak aangespeeld. Een zeer nuttige en belangrijke 2-0 vakwissel ongeveer halverwege de eerste helft. Het andere aanvalsvak draaide ook lekker. Ook hier werden vele kansen gecreëerd door de doorbraak vol door te zetten. Een verdiende 3-1 ruststand was voor ons.

De tweede helft verliep min of meer hetzelfde. De kansen werden weer gezocht door de ruimtes op te zoeken. Ook het afstandsschot werd meer gepakt, wat voor meer variatie zorgde. De score had misschien wat hoger kunnen uitvallen, maar met de overwinning ben ik meer dan tevreden.

Dank gaat uit naar alle bereidwillige invallers en reserves. WS bedankt voor het regelen van deze personen. Cas en Marit, jullie laten zien prima mee te kunnen korfballen. Goed gedaan.
ODO B2, vanaf het begin van het seizoen gaat het steeds beter. Er werd vooral steeds meer geschoten en door iedereen. Vanaf de kant zie je iedere week een leuker spel. We draaien bovenin mee in de poule, maar het belangrijkste is om iedere week weer iets beter te worden. Zowel individueel en als team. Waar we dan eindigen, dat zien wel vanzelf wel…

Tot dinsdag,
Bart