Fortuna/Delta Logistiek A2 – ODO A1 (30-13)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Fortuna op de planning. Fortuna is de nummer 2 van de poule en een goede ploeg met veel lengte over de heren en fysieke dames. De week ervoor hadden we een goede prestatie tegen Maassluis neer weten te zetten. Voor het eerst dit seizoen waren we dicht bij punten. De stijgende lijn die in ons spel te zien was wilden we graag door trekken. We gingen de wedstrijd dan ook met een goed positief gevoel in en hoopten het spel van vorige week nog een keer te laten zien. Maar helaas begonnen we niet goed aan de wedstrijd, we gaven Fortuna te veel ruimte waardoor ze vrij konden aanleggen. Na een kwartiertje spelen stond er dan ook al een stand van 16-3 op het scorebord. Gezegd mag worden dat ze een schotpercentage van minimaal 50 procent hadden. (maar dat is onszelf ook een beetje aan te rekenen). Halverwege de eerste helft kwamen wij iets beter in ons spel en ging het vooral verdedigend stukken beter met een ruststand van 17-5. In de rust werd gezegd dat we verdedigend die druk moesten blijven geven en aanvallend minder statisch moesten gaan spelen. De tweede helft ging vrij goed met goede aanvallen en redelijke druk in de verdediging wat resulteerde in een eindstand van 30-13. Al met al was het een moeizame wedstrijd omdat we het onszelf in het begin lastig maken doordat we niet scherp genoeg zijn. Ik denk ook dat we vooral naar de positieve dingen uit de tweede helft moeten kijken, van de week hard trainen en volgende week tegen excelsior thuis er als team moeten staan.

Supporters bedankt en tot volgende week in onze eigen zaal!