ODO 5 ziet de voorsprong verder slinken

Het nieuwe jaar is voor ODO 5 niet lekker begonnen. Na twee weken niets doen rond de feestdagen lijkt de winning mood helemaal verdwenen. Tot de winterstop werd elke tegenstander met lege handen achter gelaten, maar het tij lijkt nu gekeerd. De zege tocht kwam vorige week ten einde tegen DES 7, dat notabene de nummer één na laatst is in de poule. Een gevalletje van onderschatting? Daar zou deze week geen sprake van kunnen zijn, want de tegenstander van vandaag was de nummer twee VALTO 6 uit De Lier. Met de drie punten achterstand voor de Lierenaren dus een echte vier punten wedstrijd. Bij winst zouden zij hun kansen op het kampioenschap weer vlot trekken. Zij schoten dan ook uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Goudzwaard. Voor we het wisten hadden de gasten een 0-2 voorsprong te pakken, maar gastspeelster Laura Zegwaard halveerde deze achterstand. VALTO 6 was helaas gretiger op de bal en wist het verschil langzaam uit te bouwen naar 1-5. Toen deed ODO even een deksel op de korf en wist met drie doelpunten op rij weer aan te haken bij 4-5. De gelijkmaker zou helaas niet vallen, want het waren de gasten die na veertien doelpuntloze minuten de korf weer wisten te vinden. ODO 5 bleef in het spoor tot 5-7, maar kon niet voorkomen dat VALTO de ruststand op 5-8 zette.
Het was dus zaak om scherp uit de kleedkamer te komen om de achterstand niet verder te laten oplopen. VALTO 6 was echter op oorlogspad en voelde dat er vandaag wat te halen viel in Maasland. Na een minuut of vier wisten zij weer als eerste te scoren, maar ODO 5 bleef nog in het spoor door tot 7-10 steeds mee te scoren. Halverwege de 2e helft was de achterstand echter verder opgelopen. Junior Twan was binnen de lijnen gekomen voor Jeroen bij de 7-12 tussenstand. Toen er nog tien minuten te gaan waren zorgde Koen voor de 8-12 en had er nog wel een inhaalslag gemaakt kunnen worden. We zullen dan echter wel met z’n allen scherper moeten zijn en willen knokken voor elke bal. VALTO 6 ging nog even voor een slotoffensief om de overwinning zeker te stellen en daarmee hun kansen op een eventueel kampioenschap weer leven in te blazen. Met veel inzet wisten de gasten hun voorsprong langzaam maar zeker te vergroten naar 8-15, waarmee de kansen op punten voor ODO 5 wel verkeken waren. Zeven doelpunten in vijf minuten is wel wat veel gevraagd van ODO 5, maar toch bleven ze knokken voor wat ze waard zijn. Er vielen echter geen doelpunten meer aan Maaslandse zijde voor het eindsignaal. Het laatste doelpunt was van de gasten wat nog wel het benoemen waard is. Het werd namelijk vanaf de middenlijn gescoord, waarmee de wedstrijd eindigde bij de 9-16 eindstand. Voor ODO 5 wordt het nu zaak om de scherpte van voor de kerst weer op te pakken om de koppositie te kunnen behouden. Zij hebben dit echter niet meer in eigen hand, want VALTO 6 is tot op één punt genaderd maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. ODO zal dus zelf de volgende wedstrijden moeten winnen en hopen dat er iemand VALTO 6 een paar punten af snoept. De tegenstander van volgende week is Meervogels 7, waarvan in de wedstrijd op 19 nov. met ruime cijfers van werd gewonnen. Laten we de draad weer oppakken en deze wedstrijd gewoon weer gaan winnen.
Succes in Zoetermeer jongelui, Arno van Leeuwen.