ODO E1 – Excelsior (D) E1 (13-7)

Op het veld hadden we al een keer tegen dit team gespeeld. Ook een meidenteam (wel 6 stuks), die behoorlijk goed aan elkaar gewaagd waren.
In een spannende wedstrijd werd het 8-9 voor Odo. Dus ik was vooral heel erg benieuwd waar zij en natuurlijk ook jullie nu stonden. Excelsior is in de zaalcompetitie samen met Fortuna en Odo de betere ploeg uit de poule. dus eigenlijk een wedstrijd om de koppositie!

Nu, dat hebben we kunnen zien. Excelsior liet ook nu weer zien behoorlijk fel te kunnen spelen waardoor alles uit de kast getrokken moest worden om daar boven uit te komen. En dan gaat het om de kleine dingen, net dat stapje harder, net die bal goed aan de buitenkant, en strak meegeven, en elke keer weer je stinkende best doen om vrij te komen. Vooraf wisten jullie al dat je minder kansen zou krijgen om te scoren, en ook dat bleek nu.
De 1e 10 minuten golfde het spel heen en weer, waarbij Odo de leiding nam maar Excelsior direct tegen scoorde. Na 10 minuten een 3-2 voorsprong. En verhitte gezichten! Via 3-3 en 4-5 werd een 5-5 ruststand bereikt. Elke keer weer proberen de puntjes op de i te zetten bij jullie:
terug naar de basis, en alle kleine puntjes moesten kloppen! En ga vooral door…. En ja, zij kunnen verse wissels inbrengen (maar niet elk meisje is zo goed) en jullie met zijn 4-en, dat is best pittig! Maar jullie lieten zien over een ijzersterke conditie te beschikken. In de 3e 10 minuten lipen jullie via mooi uitgespeelde kansen weg naar 9-5, voordat Excelsior weer wat kon terug doen. Maar verslappen was geen optie….En dat deden jullie ook niet! In de 2e helft lieten jullie zien toch iets verder te zijn dan Excelsior, en uiteindelijk werd met een mooie 13-7 overwinning de wedstrijd beëindigd. Knap gedaan meiden! De eerste slag om de koppositie is gewonnen. Volgende week tegen Fortuna, de mede koploper. Ook daar zullen we er weer moeten staan. De 1e wedstrijd was spannend men eindigde met 9-9. Op tijd naar bed!