ODO A1 – Avanti (P) A1

Zaterdag 7 januari zal de boeken ingaan als de dag dat ODO A1 het opnam tegen Avanti A1. De Hofstede lag er mooi bij in het smeltende ijs; gelukkig is hij overdekt :). De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en dus de eerste kans om te laten zien in hoeverre we geleerd hebben van voorgaande wedstrijden. Erna had de opdracht gegeven om ons te focussen op scherpte en het afmaken van kansen. Daarnaast moesten we de donderdagtraining van oud-A1 coach André in ons hoofd houden.

De wedstrijd werd geopend door Margot, Daphne, Niels en mijzelf in de aanval. Het was echter Avanti die de eerste goal maakte. Ondanks dit snelle Avanti-goal wist ODO rustig te blijven. Na enkele minuten beloonden we onszelf; een goed uitgespeelde aanval resulteerde in een strafworp die koelbloedig werd verzilverd door Margot. Vervolgens wist Avanti met een paar goals uit te lopen, waarna wij weer eenmalig scoorde. Ik meen dat het met de rust 4-10 stond in het voordeel van Avanti.

Ondanks de stand die het scoreboord weergeeft, had ik best een tevreden gevoel in de rust. De eerste helft van de eerste helft (..) werd namelijk sterk gespeeld. Ik zag een ODO dat gretig was, energie in hun acties stopte en tot redelijk scherp verdedigde. Weliswaar schoot Avanti geen deuk in een pakje böter, miste heel veel kansen, maar toch zag ik een ODO dat met vlagen eerste klasse waardig was. En dat is tot nu toe niet altijd het geval geweest, wees eerlijk. Maar nu dus wel; i’m proud.

De tweede helft wisten we het goede spel nog even vast te houden. Zo was nog kort sprake van een opleving aan de ODO-kant. We wisten namelijk via enkele slimme goals plots het gat te verkleinen tot 4 goals (!). Avanti met al haar ervaring bleef echter gedegen spelen en wist twee snelle goals te maken. Hier leek ODO te breken, de scherpte viel ietwat weg en de aanvallen duurden niet lang genoeg. Avanti liep uit gedurende de rest van de wedstrijd. Uitslag: 7-20 verloren.

Je kan natuurlijk eenvoudig denken van “alweer een nederlaag”. Je kan echter ook naar het grotere plaatje kijken. Zo heeft ODO A1 hier als team weer mooie stappen gezet. Ik heb op momenten een hele gretige ploeg gezien. Enkele slimme aanvallen en mooie goals lieten mij genieten en met een goed gevoel achter. Ik heb strijd en positiviteit gezien. Dit grotere plaatje geeft mij vertrouwen dat deze ploeg sterker de veldcompetitie ingaat en als team verder zal groeien.

Ik hoop dat komende 4 wedstrijden (en natuurlijk ook alle andere) met dezelfde passie gespeeld zullen worden. Dan kijk ik met een goed gevoel terug op een mooi zaalseizoen. Geniet ervan jongens. De A is een van de mooiste periodes van je korfbalcarrière.