Korbis 2 – ODO 2 (16-17)

Terugblik op het begin van het korfbalseizoen 2016-2017: De selectie van ODO begint dit seizoen met twaalf heren en negen dames.

Op 17 december had de ODO selectie de eer om af te reizen naar Korbis, Waddinxveen. Ik had op mijn verlanglijstje voor mijn 23ste verjaardag al ver van te voren op geschreven dat ik minimaal twee punten mee wilde nemen naar Maasland. Dit is gelukt.

Ik ben het stukje niet voor niks begonnen met een terugblik. Je zou denken dat negen dames krap zat is en dat we met z’n alle maar moesten hopen op weinig blessures. Aan de kant van de heren zou dit wel goed komen, je hebt er immers twaalf…. Door omstandigheden hadden we er als selectie deze zaterdag nog maar zes over. De donderdag voor de wedstrijd wilde Jesse van der Hout en Bart de Vos wel even laten zien dat zij het zeker nog niet verleert zijn. En zaterdag hebben we de leeftijd van het jonge tweede omhoog geschroefd met Michiel van der Vaart en Tim Plieger in de basis. Al met al stond er een team en is er gepresteerd als team.

De wedstrijd ging gelijk op. Na 10 minuten stond het 5-5. Onze team opa Tim had er al drie in liggen op dat moment en knuffelbeer Thom schoot lekker scherp met twee mooie goals. Ook na de eerste tien minuten bleef het gelijk op gaan. De ruststand was 8-9. De spanning was om te snijden. Maar tot nu toe trokken wij nog steeds aan het langste eind. Nu zorgen dat er een groter gat zou komen.

En hier zorgde we inderdaad voor. Waddinxveen heeft wonderwater want Martijn Moerman kwam onfire de kleedkamer uit en maakte meteen een mooi schot wat zorgde voor het eerste gat van twee doelpunten. Waarop Tim het gat tot drie doelpunten maakte. De tegenstander wist even niet wat hun overkwam en probeerde terug te slaan en het gat te dichten. Dit lukte aardig, 42ste minuut, 13-13. Niet alleen Martijn heeft zich op kunnen laden in de rust, ook Michiel maakte de tweede helft twee hele belangrijke ballen en heeft als een dijk staan verdedigen, gesteund door zijn vak waarbij Marije en Jenny een belangrijke rol speelde. 55ste minuut, 15-17. Maar vijf minuten zijn lang. Het was nu een kwestie van uitspelen en dicht houden. Om het spannend te houden.. 56ste minuut, 16-17. De bal mocht niet meer terug naar de aanval van Korbis. Het vak van Cynthia, Kees (voor Thom), Martijn en Maaike speelde dit goed uit, lange aanvallen en alle rebound was voor ODO. Michiel was hier erg blij mee want zo kon hij zich even opladen om er voor te zorgen dat zijn heer niet meer tot schot kon komen. Vier minuten, een gele kaart, de woorden ‘wat ben jij toch een naar persoon’ en een aanval van Korbis verder, klok het fluit signaal. De twee punten, waar we als team hard voor gevochten hebben, zijn mee gegaan naar Maasland. Dik verdiend.

Daarbij waren de uitslagen van de concurrenten meer dan gunstig. 17 december ’16 gaat de boeken in als een mooie overwinning!

Nu even lekker twee weekjes bijkomen. Dinsdag sinter-kerst en oud&nieuw, er staat nog een oliebollentoernooi op het programma dus stilzitten doen we zeker niet. En in het nieuwe jaar zetten we deze trend weer mooi door.
Fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief Nieuwjaar.