ODO 1 – Kinderdijk 1 (28-23)

Zaalsponsor EY maakte ook deze wedstrijd mogelijk.

Na een goede overwinning uit bij Twist, stond afgelopen zaterdag Kinderdijk op het programma.

Kinderdijk stond met 0 punten onderaan, maar we moesten ze zeker niet onderschatten, want zij zouden een grote wil hebben om de eerste punten te pakken. In de krant stond een stuk geschreven door de coach van Kinderdijk, dat wij als ODO een degradatie kandidaat zijn. Aan ons de taak om te laten zien dat wij dat zeker niet zijn.

In het begin van de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Zowel ODO als Kinderdijk wisten niet op een voorsprong te komen van 2 goals. Pas na de 5-5 wist ODO het eerste gaatje te creëeren en stond het 7-5. Echter liet Kinderdijk zich niet van de wijs brengen en zo kwamen we op een gelijkstand van 9-9. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 15-12 voorsprong. Voor de eerste helft waren dit al veel doelpunten. Nu de taak in de tweede helft om het scorend vermogen door te zetten, maar vooral om beter te gaan verdedigen, op dat vlak was nog wel wat te verbeteren.

Kinderdijk begon de tweede helft met het eerste goal waardoor het gat weer kleiner werd. ODO liet zich niet kennen en noteerde bij de 18-14 de ruimere voorsprong. Deze voorsprong kwam het laatste stuk niet meer in gevaar. Toch bleef ook Kinderdijk mee scoren, maar kwamen zij nooit meer terug op een gelijkstand. De eindstand van 28-23 was zeer terecht. Het was een mooie wedstrijd waar zowel spelers als het publiek van kon genieten.

Volgende week de laatste wedstrijd van 2016 bij Korbis. Deze week hard trainen zodat we het goed kunnen afsluiten, en met een goed gevoel het nieuwe jaar in kunnen gaan!