Twist 2 – ODO 2 (18-17)

De conclusie na de eerste drie speelrondes in onze poule was dat er geen één ploeg echt bovenuit steekt en dat de onderlinge krachtsverschillen klein zijn. Geen enkele ploeg wist de eerste drie wedstrijden te winnen. Eén van de koplopers met 4 uit 3 was Twist, onze tegenstander van afgelopen zaterdag. Wij stonden daar één puntje op achter, het plan was uiteraard om te zorgen dat zij na deze wedstrijd een puntje achter stonden op ons. Dan moesten we wel weer wat meer gaan scoren, want met gemiddeld 12 goals per wedstrijd kom je in de zaal niet ver. We creëren genoeg kansen, maar het schotpercentage moet omhoog.

We vertrokken ruim op tijd richting Vlaardingen en tegen de tijd dat we de navigatie aan de praat hadden, stonden we al op de parkeerplaats van de Westwijk hal. Al snel bleek dat de doelpunten bij ons wat makkelijker vielen dan in de voorgaande wedstrijden. Twist had ook weinig moeite om te scoren, dus de eerste helft ging gelijk op en met 9-9 gingen we rusten.

Ook de tweede helft bleven de verschillen klein en werd het gat nooit groter dan twee doelpunten. Eén minuut voor tijd scoorde Twist de 18-17. Daarna kregen we nog de kans om er vanaf de stip een verdiend gelijkspel van te maken, maar deze lieten we helaas liggen.

Een zure nederlaag, maar de 17 goals geven wel vertrouwen voor de rest van de competitie. Als we wekelijks weer richting de 20 doelpunten gaan, dan gaan we vanzelf bovenin meedoen. Volgende week spelen we thuis tegen Kinderdijk, Thom zal verslag doen van deze wedstrijd. Publiek en reserves bedankt en hopelijk weer tot volgende week!