Futura D1 – ODO D1 (5-9)

Gisteren mocht ik met jullie mee als inval coach. Van Lotte had ik alle ins en outs
meegekregen en kon dus de aandachtspunten voor de wedstrijd makkelijk aan jullie doorgeven!
In het kort: De bal snel rondspelen, maar niet op de automatische piloot; Letten op het wegspelen uit de korf; als je er langs bent een echte doorloop maken (niet stoppen en dan schieten), en verdedigend proberen de 2e insnij voor te zijn. En: iedereen moet een keer geschoten hebben.

Nou dat is nogal wat….jullie hadden er wel zin in en verwachtten eigenlijk weer een makkelijke wedstrijd – de eerste wedstrijden waren ook makkelijk. en wat je dan ook zegt als coach…..dat zit toch in het hoofd….

De wedstrijd begon en Futura liet direct zien dat ze van plan waren te winnen. Lekker fel spelend. Jullie hadden duidelijk moeite met die felheid en het samenspelen ging zeker niet vanzelf. Er werden veel plaats fouten gemaakt en wat mij opviel was dat dat heel vaak kwam doordat jullie niet met de buitenste hand gooiden (..). Dus het rondspelen ging niet heel erg goed en snel, en ook het vanuit de verdediging naar de aanval brengen (jullie speelden vaak via de korf terug , brrr) ging soms fout. Toch werd het 0-1 door een mooi afstandsschot van TTT. direct gevolgd door de 1-1 en 2-1 van Futura. Zulke tegenstand hadden jullie nog niet gehad. Via een mooie strafworp van Bente en afstandsschot van Iris P werd er weer een voorsprong genomen maar Futura scoorde tegen, weer gelijk. Vooral de heren waren erg snel en gevaarlijk. Vlak voor rust wisten Bente (weer strafworp), Iris P en Madeleine (mooi afstandsschot) de stand op 3-6 te brengen. Niks aan de hand zou je zeggen, en in de rust zaten jullie met rode hoofden van de inspanning. We hebben gepraat over de puntjes die toch echt beter moesten en de 2e helft ging beginnen. Een mooie wegtrekbal van TTT zorgde voor 3-7,
gevolgde door de snelle 4-7 van Futura. Gelukkig zorgde Anouk V via een mooi afstandsschot voor 4-8 maar weer scoorde Futura snel – 5-8. Je staat voor maar of je je veilig voelt….Gelukkig hielden jullie stand door hard te werken, en met een hele mooie, gave doorloopbal van Anouk V werd d eindstand bereikt: 5-9.

Meiden, dit was een wedstrijd waar jullie er voor moesten knokken. Was het mooi? nee het was niet mooi maar wel gaaf dat jullie lieten zien wel te kunnen knokken. Iedereen heeft keihard zijn best gedaan, op elk denkbare manier. Naast de doelpunten makers (elk doelpunt was wel mooi, hoor!) verdienen ook Annemijn, Tess, Iris de B een compliment. Door hard te werken hebben jullie door de bal te onderscheppen of af te vangen je medespelers n staat gesteld om te scoren.