ODO A2 – VEO A3 (11-10)

Afgelopen zaterdag had ik de eer om ODO A2 tegen VEO A3 te fluiten. De eerste helft was duidelijk voor VEO. De aanvallen van VEO waren vlot, en goed verzorgd. ODO had daar duidelijk moeite mee. In de aanval had ODO het lastig. Er werd door VEO goed verdedigd. Hiermee werden veel fouten van ODO afgedwongen. De ruststand was dus duidelijk in het voordeel van VEO: 4-8.
Als scheidsrechter denk je dan dat de tweede helft hetzelfde wordt, en dat je moet oppassen om de concentratie niet te verliezen. Niets was echter minder waar. Ik weet niet wat de coaches Mark en Jeroen in de rust gezegd hebben, en ik weet ook niet welke doping er gebruikt is. Resultaat was echter een totaal ander ODO A2 in de tweede helft.
De verdediging van ODO ging er beter bovenop. Daarnaast werden eventuele foutjes van een medespeler keurig opgevangen door de rest van het vak. Kortom: er stond echt een team, waarin iedereen zijn/haar kwaliteiten aanwendde om het VEO zo lastig mogelijk te maken. Doordat de verdediging goed stond, kreeg de aanval ook de tijd om het spel te verbeteren. Toen ODO 5-8 maakte ging het pas echt goed lopen. Bij VEO ging het knagen aan het vertrouwen. Hierdoor gingen ze ook fouten maken. ODO kwam dus in de tweede helft knap terug naar 10-10. Dit zou een terechte uitslag zijn over de hele wedstrijd gezien, maar niet voor ODO. Vlak voor tijd werd nummer 11 naar binnen geschoten, en de winst binnengehaald.
ODO A2 verdient de complimenten voor de inzet en de veerkracht. Jullie hadden ook echt veel voor elkaar over, zowel verdedigend (overnemen e.d.) als aanvallend (oog voor de kans van de medespeler). Daarnaast werd er ook op een hoog niveau gekorfbald.
Het was een sportieve, felle wedstrijd, waarin 16 mensen het elkaar op sportieve manier moeilijk maakten. Waar beide teams een wisselend, maar toch hoog niveau haalden. Dus ook een heerlijke wedstrijd om te fluiten. Bedankt!