Van de voorzitter: Brouwen aan de Basis

Trots hing ik A4-tjes op in De Punt voor de ODO SWOT Borrel op 28 oktober. Een terechte vraag die mij gesteld werd was ‘wat is dat?’. De titel had de plank misgeslagen, de term SWOT is te technisch en te onbekend. Wiki:

De sterkte-zwakteanalyse is een bedrijfskundig model dat intern de sterktes en zwaktes en in de omgeving de kansen en bedreigingen analyseert; op basis hiervan wordt vervolgens de strategie bepaald. De term SWOT-analyse wordt ook vaak in het Nederlands gebruikt en bevat de vier elementen: Strengths,Weaknesses, Opportunities & Threats.[1][2] Ook de Engelse term dekt echter niet de gehele lading, aangezien het doel een strategie voor de toekomst is en niet alleen een analyse van de huidige stand van zaken.

Mwah, niet echt geschikt om te gebruiken als beschrijving van met elkaar babbelen in een ontspannen setting over de toekomst van ODO en de contouren van het plan Bouwen aan de Basis dat we op de ALV presenteerden. Met zoveel mogelijk leden, supporters & ouders. Daarom heb ik in al mijn wijsheid de naam van het evenement omgedoopt in Brouwen aan de Basis, een knipoog naar de naam van het programma en het brouwen als een proces waarin we op zoek gaan naar de juiste samenstelling van zo’n plan. Met een biertje, wijntje (18+) of frisje.

Het programma op 28 oktober:

  • 20:30 Welkom, kleine introductie Bouwen aan de Basis
  • 20:45 Opdelen in kleine clubjes die rondom een thema de sterkten, zwaktes, kansen en bedreigingen in kaart proberen te brengen. Naar gelang hoeveelheid deelnemers is er te denken aan thema’s ‘korfbal’, ‘accommodatie’, ‘vrijwilligers’, ‘financiën’.
  • 21:30 Presentatie aan de rest, onder genot van een drankje mag iedereen bij alle thema’s stickers uitdelen voor de punten die je het belangrijkst vindt
  • 21:45 Samenvatting. Brouwen wordt facultatief voortgezet aan de bar.

Hopelijk is het nu duidelijker, ik zal nieuwe posters ophangen 😉

We blijven jullie vrijdagavonden vullen, want op vrijdagavond 4 november is er in de Hoornbloem in Den Hoorn de humoristische  theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’, speciaal voor trainers en coaches en bestuurs- en commissieleden. Een heerlijk avondje uit in het theater! In de theatervoorstelling volgen we trainer / coach Bas, die zijn uiterste best doet zijn sporters zo goed mogelijk te begeleiden. En voorzitter Ewald, die Bas (gevraagd en ongevraagd) advies geeft. Ook zien we Bas met zijn beide kinderen, die op een individuele sport en een teamsport zitten: de 8-jarige Mathijs en de 13-jarige Sander. Over wat je zegt als coach vlak voor een spannende wedstrijd. Wat je doet als trainer als de training voor geen meter loopt. En hoe je als bestuurder met blèrende ouders langs de kant omgaat.

Kaarten kosten normaal € 20,- maar dankzij sponsoring mag ODO vrijwilligers gratis kaarten aanbieden. Wil je naar die voorstelling, stuur me een mailtje.

 

Gisteren werden de C2 en E3 kampioen. Beide teams van harte gefeliciteerd!

Tot slot nog een reminder voor aanstaande zaterdag. Zaterdag 15 oktober wil een afvaardiging van het bestuur en technische commissie graag een kop koffie/thee drinken met de ouders van de E, F en Kangoeroes. Elkaar leren kennen, terugkijken op de eerste helft veld en vooruitkijken naar de zaal. Ook willen we iets van de toekomstplannen van ODO ontvouwen.

Gezien de diversiteit van de aanvangstijden van de wedstrijden organiseren we twee sessies, de eerste is om 09:30 uur in De Punt en de tweede om 11:30. We ontmoeten je graag daar!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330