ODO C2 Kampioen!

Hallo allemaal,
Vandaag moesten we tegen Valto C4, waar we de vorige keer 7-1 van gewonnen hadden.
Valto C4 stond helemaal onderaan, dus we hadden wel een kans om te winnen.
Als we wonnen of gelijkspeelden, zouden we alleen kampioen zijn.
Als we verloren en GKV zou winnen, zouden we gedeeld kampioen zijn.
En als we verloren en GKV verloor ook of speelde gelijk, zouden we ook alleen kampioen zijn.

Bij het praatje zei Cynthia dat we niet moesten denken dat we al kampioen waren (wat we eigenlijk wel al waren) maar dat we ervoor moesten knokken. Anders gingen we zonder punten naar huis en zouden we een grote kans hebben om gedeeld kampioen te worden. Maar dat wilden we natuurlijk niet.

Toen we het veld opliepen en warm gingen lopen, zagen we een heel ander team van Valto C4.Anders dan de vorige keer. Ze zagen er veel beter uit.

Toen de wedstrijd begon, merkten we ook dat ze veel beter waren dan de vorige keer.We hadden het idee dat er een paar spelers uit de B kwamen, of uit de C1.
Maar al snel werd het 1-0, en daarna 1-1. Toen we de rust ingingen stonden we 2-1 voor. We speelden niet zo goed want wij dachten: ‘We zijn toch al kampioen’ en: ‘Ze zijn toch heel slecht’.

Dat was ook waar het praatje in de rust over ging. Cynthia zei dat we de 2e helft moesten denken dat het nog 0-0 stond, en dat we een nieuw spel moesten beginnen. En dat we er voor moesten knokken, want we wilden natuurlijk wel alleen kampioen worden.

Zo gingen we dus de 2e helft in. Het bleef wel lang 2-1 staan, maar opeens vielen de doelpunten. 3-1, 4-1 en 5-1. We hadden niks doorgelaten. We waren dan ook wel beter dan de 1e helft, want we waren ervoor aan het knokken. We zetten net een stapje dichter bij de tegenstander met verdedigen, en we onderschepten net iets meer ballen.

Toen ging de eindfluit. We gaven de tegenstanders een handje, en we kregen de bloemen en een medaille, want we waren natuurlijk kampioen geworden!! We wilden natuurlijk snel terug naar ODO, om onze taart op te eten. Op de taart stond een selfie met de scheidsrechter van de vorige wedstrijd. We aten de taart op, en dronken er nog wat bij. We kregen ook nog een zakje snoep.

Volgende week hoeven we geen wedstrijd meer, en na de herfstvakantie gaan we alweer de zaal in. En dan natuurlijk nog een keer kampioen worden ?!!