DES (D) 1 – ODO 1 (29-18)

Gisteren stond de wedstrijd tegen DES op het programma. Voor mij als huidig Delftenaar een ‘thuiswedstrijd’ en ééntje om snel te vergeten. Na de nipte nederlaag vorige week was er ons alles aan gelegen om tegen DES, dat in het verleden een solide 1e klasse ploeg was, te laten zien dat het slechts een incident was.

DES begon scherp aan de wedstrijd en nam snel een 2-0 voorsprong. Dat de scherpte ontbrak bij ODO, of in ieder geval bij mij, bleek al uit de eerste de beste stip die wij kregen en deze verprutsen. Gelukkig had Eline wel haar vizier op scherp en knalde de 2-1 binnen. Tot 6-5 konden we rederlijkwijs gelijke tred houden met DES, maar daarna was een combinatie van persoonlijke fouten, ontbreken van scherpte en communicatie dat leidde tot 5 treffers op rij voor DES. Wegtrekballen, korte kansen en strafworpen waren het gevolg en dit resulteerde in een 11-5 achterstand. Loraine deed wat terug voor ODO en verkleinde het gat via twee treffers naar 11-7. Uiteindelijk was de ruststand 12-8.

Logischerwijs was Patrick niet tevreden met het vertoonde spel en probeerde in de rust het één en ander recht te zetten. Rick werd, ondanks het feit dat hij gewoon een solide eerste helft speelde, gewisseld voor Martijn van Vliet, om in het vak met Eline, Sanne en Willem meer reboundoverwicht te krijgen. In de wetenschap dat we al eerder dit seizoen een achterstand van 4 doelpunten na de 1e helft recht wisten te zetten, gingen we vol goede moed de tweede helft in.

Echter werd deze ongenadig hard door DES de grond ingeboord en was de wedstrijd na 2 snelle doelpunten (14-8) eigenlijk al gespeeld. Het geloof in een goed resultaat verdween bij ons en DES denderde volledig door. Nadat het 20-9 was voor DES schakelden de Delftenaren een tandje terug, maar bleef rustig met ons meescoren. Uiteindelijk wisten we nog 18 doelpunten te maken, maar 29! tegen krijgen is écht te veel om een wedstrijd te kunnen winnen. Met een beschamende 29-18 nederlaag, tegen een ploeg die daarentegen wel gewoon goed kan korfballen, dropen we af naar Maasland.

Een harde les, waaruit wederom blijkt dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen én dat wij nooit een wedstrijd om 90% kunnen spelen, laat staan een wedstrijd makkelijk uit spelen. Volgende week komt koploper RWA op bezoek en zullen wij verdedigend een stuk beter voor de dag moeten komen, willen wij het hun lastig gaan maken. Twee weken op rij er bijna 20 maken is niet eens zo slecht, maar 48 tegen krijgen is gewoon teveel. Komende weken moeten we de koppen bij elkaar steken, hard trainen en met plezier weer het veld in stappen om deze negatieve reeks te beëindigen.

Ik wil alle supporters die gisteren de moeite hadden genomen om naar Delft af te reizen bedanken voor hun aanwezigheid én hoop, ondanks het erbarmelijke spel gisteren, jullie én alle andere supporters volgende week tijdens onze laatste veldswedstrijd weer in grote getalen langs de kant te mogen begroeten.