Velocitas B2 – ODO B2 (6-3)

Velocitas B2-ODO B2 6-3.

Zes jaar voor het laatst een korfbalwedstrijd gecoacht. Dus toen de TC belde of ik bovenvermelde wedstrijd wilde coachen omdat Bart de Vos er niet bij kon zijn, dacht ik makkie dat doe ik wel even. Het was toch wel even wennen toen ik er voor stond. Een ploeg waarvan ik nauwelijks de namen kende, laat staan hoe ik wist hoe ze speelden. Dankzij Bart wel de nodige info gekregen maar dan nog…..! Maar achteraf moet ik zeggen dat ik het eigenlijk toch als leuk heb ervaren. B2 is een ploeg waaraan nog heel veel valt te verbeteren. Sterkte Bart.! Maar anderzijds ook wel een team waarvan er velen leergierig zijn. Nadat we met 3 auto’s uit Maasland waren vertrokken en perfect op tijd, dankzij de Tom-Tom, bij Velocitas waren aangekomen, eerst maar eens een praatje in de kleedkamer gemaakt. Gebruikmakend van de informatie van Bart eerst de opstelling bekend gemaakt. Vervolgens aan aantal tactische tips uit de hoge hoed getoverd en daarna de nadruk gelegd op inzet: niet opgeven, ook voor je teamgenoten hoor je te knokken, niets van de scheidsrechter aantrekken (deed ik tenslotte zelf ook nooit vroeger) en tenslotte goed warmlopen. Ook de angst proberen weg te nemen voor het feit dat Velocitas boven aan staat en “wij” maar derde….! De wedstrijd begon goed voor ODO want binnen een minuut was de stand 0-1 en dat was schrikken. Maar ODO hield stand, bij de rust slechts met 3-2 achter. In de rust de puntjes nog eens op de bekende i gezet en vol goede moed begonnen de B-tjes aan de twee helft. Kennelijk had de rust ODO geen goed gedaan want binnen no-time was het 6-2. Maar door goed te verdedigen, hulde aan de spelers, en aangemoedigd door de aanwezige ouders bleef Velocitas op 6 doelpunten steken. Helaas wist ODO daarna slechts één doelpunt te scoren voordat de goed fluitende Velocitas scheidsrechter affloot. Kortom ODO B2, ik was tevreden over jullie inzet, en zo spelend komen jullie zeker vast verder. Geniet van het trainen goed luisteren en dat weet ik dan heel zeker: jullie zullen nog beter worden. ‘k Vond het als “opa” ook nog eens leuk het vak van coachen uit te oefenen en bedank jullie voor de leuke wedstrijd die jullie hebben gespeeld. Nog één ding: wees veel en veel minder bescheiden en veel en veel meer brutaler. Laat dat jullie leus zijn voor de komende tijd.