ODO 2 – MIA 3 (18-16)

Zaterdag 1 oktober het begin van een nieuwe maand. Het warme, soms zelfs exotische, weer van de afgelopen weken is veranderd in dat wat meer bij de herfst past. Af en toe een flinke regen bui en wat sterke windstoten. Genoeg over het weer nu.

De wedstrijd tegen Mia 3. Mia dat voor het begin van de wedstrijd op 2 puntjes stond door een keer te winnen, ODO helaas nog geen punten. De kansen waren voor beide ploegen even gelijk. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van ODO door een afstandsschot van Jannes. Vervolgens werd er over en weer gescoord en na een aantal doelpunten van onder andere Cynthia en Nikki stond het bij rust 10-6.

De boodschap van coach Alex was duidelijk, het staat 0-0. Naar de voorsprong moet niet worden gekeken. De wedstrijd begint opnieuw in de tweede helft.

Met dit in het achterhoofd scoorde Tinus meteen na rust de 1-0 (11-6) door middel van een prachtig afstandsschot. Jammer genoeg resulteerde dit niet in nog meer doelpunten voor ODO. Mia kwam op dreef en scoorde het ene na de andere doelpunt. Zo kwam de ploeg uit Amersfoort 15 minuten voor het einde van de wedstrijd terug tot 13-12. De laatste 15 minuten gingen tergend langzaam voorbij en met nog 5 minuten te gaan bij een stand van 17-16 was het billen knijpen geblazen. Dit omdat ODO de voorsprong in voorgaande wedstrijden vaak in de laatste minuten weggaf. Gelukkig was dat dit keer niet het geval en sleepte ODO 2 de eerste 2 puntjes binnen. Eindstand 18-16.

ODO 2 weet nu hoe de puntjes verdiend moeten worden, dat beloofd wat voor de laatste twee wedstrijden.