Heel ODO geeft de scheids een hand #scheidsbedankt

banner_facebook_Week_vd_Scheidsrechter

Vorig jaar startten we bij ODO de traditie dat alle spelers en coaches na de wedstrijd de scheidsrechter een hand geven. Behalve dat het een mooi gebaar is denken we dat deze handeling na de wedstrijd al tijdens de wedstrijd een sportief en positief effect heeft. En meer sportiviteit kan ook een drempel wegnemen in het opleiden van jonge scheidsrechters. Omdat morgen de Week van de Scheidsrechter begint is dit een goed moment om de traditie nog eens onder de aandacht te brengen.

Het geven van een hand is niet een doel op zich, maar een middel. Het bestuur vindt dat wij als ODO ons blijvend kunnen verbeteren in sportiviteit in algemene zin en houding ten opzichte scheidsrechters in het bijzonder. In formele zin mag alleen de aanvoerder zich op een normale manier met de scheidsrechter te bemoeien. Buiten dat we bemoeienis met de scheidsrechter in algemeen afkeuren, leidt het ook gewoon af van waar het om gaat: korfballen. Specifiek vragen we supporters geen commentaar op de leiding te hebben en zich te concentreren op het aanmoedigen (dus niet coachen!) van de eigen ploeg.

Vanwege de Week van de Scheidsrechter geven we morgen alle scheidsrechters die aan de Baanderheer fluiten een aardigheidje, maar ik denk, en ik spreek uit enige ervaring, dat scheidsrechters veel meer waarde hechten aan een positieve benadering. Jullie weten wat jullie te doen staat!

Namens het bestuur,

Jaap van Vliet
voorzitter