Sporting Trigon 2 – ODO 2 (17-16)

Sporting Trigon 2 – ODO 2 (17-16); ODO verliest op een bittere manier van Sporting Trigon

Na een puntloze start aan de competitie was ODO 2 gebrand om de eerste punten binnen te halen. Dit sportieve positieve team bestaat uit een aantal jonkies, waaronder mijzelf, en een wat ‘oudere’ garde (mits je ouder dan 25 kan rekenen tot oud). Deze leuke samenstelling zoekt af en toe nog naar elkaar in het veld, maar desalniettemin spelen we leuk en aantrekkelijk korfbal.

Het team wat tegen Sporting Trigon mocht opstellen waren de jonkies. Marije, Mark en Willem werden verkocht aan ODO 1 (wat resulteerde tot een mooie overwinning op AZKC) en op de bank zaten Michiel V (een international uit de Verenigde Staten van Amerika), Michiel M en Laura (beter bekend als de ouders van Stijn). Dit resulteerde in een gemiddelde leeftijd op de bank van 28,3 jaar (exclusief Alex) en in het veld stond een gemiddelde leeftijd van 20,9 jaar.

De reis naar Leiden was al een hele gebeurtenis. Met een colonne van 4 auto’s gingen wij Cynthia ophalen bij de carpool in Delft en eindigde we in de file bij Leiden Centrum. Eenmaal aangekomen bij Sporting Trigon, te laat voor het inschieten, mochten wij betalen voor het parkeren. Waardoor wij eraan werden herinnerd dat we toch maar weer tevreden mogen zijn met de gratis parkeergelegenheid aan de Commandeur. Dat we te laat waren voor het inschieten had niets uitgemaakt; voor ons speelde een D-team waardoor het inschieten überhaupt niet mogelijk was geweest. We begonnen vast met inlopen waarna het praatje volgde. De doelstelling was duidelijk; met grote inzet zorgen voor een overwinning en veel doelpunten. Sporting Trigon had net als ODO nog geen punten behaald in de competitie en we waren dus ook gebrand om te zorgen dat dat zo bleef.

De opstelling was als volgt; eerste aanval: Tinus (Martijn van Vliet), Lennart, Maaike en Jenny; eerste verdediging: Moerman (Martijn Moerman), Thom, Nikki en Cynthia. Het begon allemaal bij de scheidstrechter, deze legde de wedstijd stil na 1 minuut (een dame van Sporting Trigon had nog een niet-afgeplakte piercing, plek onbekend) en na 5 minuten nogmaals (supporters van Sporting Trigon zaten met stoel te dichtbij het veld en moesten verdwijnen achter de boarding). Of terwijl, het was een man van de regels die de wedstrijd leidde; hopelijk kon ODO hier zijn voordeel uithalen.

Met een snelle achterstand van 2-0 begon de wedstrijd niet zoals gehoopt. Thom scoorde hierna gelukkig snel een vrije bal waardoor de stand op 2-1 kwam te staan. De stand bleef hierna iets stokken, maar na een aantal minuten scoorde Sporting Trigon een stip en een afstandsschot (4-1). Hoewel ODO nu naar een achterstand van 3 doelpunten aankeek was het ODO wat de overhand had zowel aanvallend als verdedigend (tijdsverdeling balbezit: ODO 3 – ST 1). Er werd goed verdedigd, maar scherpte ontbrak in dit eerste deel van de wedstijd. Na 20 minuten werd de ontbrekende scherpte gevonden bij de Martijnen; zowel Tinus als Moerman scoorde twee fraaie afstandsschoten (4-3). Snel hierna werkte de strenge scheids in ons voordeel en scoorde Thom nogmaals een vrije bal (4-4). Sporting Trigon wist ook de korf weer te vinden (5-4), waarna ODO in de 33e minuut voor de eerste keer een voorsprong pakte in de wedstrijd. Nogmaals in de vorm van de Martijnen; Tinus liep zijn ‘Twee meter Peter’-tegenstander snel voorbij en scoorde een doorloop en Moerman wist voor de tweede keer van afstand de korf te vinden (5-6). De dame van Maaike wist 1 minuut voor rust nog een doelpunt te maken van afstand, waarna de ruststand resulteerde in 6-6.

DE RUST. Eenieder heeft hierin zijn eigen ritueel; De één drinkt AA (after activity drink), de ander eet een banaantje of een koekje, soms een dextro en af en toe wat water. Ook de plek in de kleedkamer verschilt per persoon. De één zit het liefst rechtop, de ander voorovergebogen, sommigen zitten het liefst in de hoek met hun benen op de bank en anderen hangen hun handen aan de kapstok (mits je daar natuurlijk zittend bij kan). Het praatje vóór de wedstijd werd vergezeld door 1000 fruitvliegjes, dus ditmaal werd een andere kleedkamer gekozen. Wel is het daarbij belangrijk dat je als team in dezelfde kleedkamer eindigt, dit was voor ODO nog een verbeterpunt. Nadat we elkaar in de goede kleedkamer hadden gevonden in het doolhof van Sporting Trigon kon Alex aan zijn praatje beginnen. Verdedigend ging het goed; 6 doorlaten in 1 helft is acceptabel. Wel kon het aanvallend beter, de verdeling van taken moest duidelijker en de scherpte moest omhoog. Als we dit door voerden konden we de punten zeker mee naar huis nemen.

De tweede helft was een doelpuntenfestijn. Tinus had goed opgelet tijdens het praatje en scoorde direct 2 schitterende afstandsschoten, waarna zijn tegenstander nogal beduusd keek en ODO de voorsprong nam met 6-8. Ook het andere vak had scherpte; Thom trok fraai weg na een mooie actie van Moerman en scoorde, waarna Nikki na een goede combinatie met Cynthia ook van afstand de korf wist te vinden (6-10). Deze voorsprong van 4 doelpunten was helaas van korte duur, snel wist ook Sporting Trigon weer te scoren (8-10). De heer die deze doelpunten maakte was zowel scherp als snel en we hadden dan ook grote moeite om hem af te stoppen, uiteindelijk werd hij topscorer met 7 doelpunten. ODO wilde graag de voorsprong behouden en met snelle, goed uitgespeelde aanvallen wist het binnen drie minuten nog 3 doelpunten te maken via Nikki, Moerman en Lennart (8-13). De tweede helft was pas 12 minuten bezig en er was al 9 keer gescoord. Sporting Trigon liet het er helaas niet bij zitten en scoorde in zes minuten 4 keer, zonder dat ODO een doelpunt kon maken (12-13). Hierna brak een evenwichtige fase aan in de wedstrijd, waarin beide teams moeite hadden met scoren, omdat er goed verdedigd werd en de scherpte aan beide kanten afnam. Wel wist ODO via een strafworp de voorsprong uit te breiden tot 2 doelpunten verschil (12-14).

De laatste acht minuten van de wedstrijd zijn als een flits voorbijgegaan. Sporting Trigon scoorde snel tweemaal, waardoor de stand met nog vijf minuten te gaan gelijk was (14-14). De oude garde werd van de bank gehaald, de Michielen kwamen erin voor Moerman en Thom. De scherpe heer van Sporting Trigon wist nogmaals 2 doelpunten te maken en met nog 2 minuten op de klok keken we voor het eerst sinds de voorsprong aan tegen een achterstand (16-14). Gelukkig wisten Nikki (met een schitterend afstandsschot) en Michiel M de korf snel te vinden. Deze laatste actie verdient een mooie uitleg; onze international uit ‘the USA’ maakte zijn rentree in de selectie met een schitterende actie, waarna hij zijn tegenstander voorbij huppelde en Chiel Molendijk vanaf de korf vrijspeelde, die de bal erin schoot (voor eenieder die er niet bij was; gebruik je verbeelding). Met nog 1 minuut op de klok was de spanning om te snijden (16-16). Dit deed mij denken aan de week ervoor waarin ODO 1 met nog 25 seconden te gaan gelijk stond tegen Maassluis 1 en hieruit een mooie overwinning sleepte. De vraag was dus of wij ook een ‘Wouter Goedendorp-je’, of voor degenen met een nog beter geheugen, een ‘Rick Vermeer-tje’ konden uitvoeren. Dit alles bleek een verbeelding, het bleek dat Sporting Trigon deze stunt ging uitvoeren en ze scoorde dan ook de 17-16. ODO had hierna nog 1 aanval, maar het mocht niet baten. Nu voelde wij ons als Maassluis 1 en dropen dan ook balend en verbittert het veld af. Hoewel deze stand gezien de wedstijd zeker niet verdiend was, hadden we twee van de drie doelstellingen gehaald; grote inzet en veel doelpunten.

Eenmaal terug op de Commandeur werd de negatieve bitterheid omgezet tot positieve bitterheid. U zult zich misschien afvragen hoe dit kan, maar genietend in het zonnetje met 80 stuks bitterballen en een drankje genoot ODO 2 van Stijn die ondeugend van de glijbaan glee en van ODO 5 dat netjes won van Paal Centraal.

Omdat Thom graag een tekening bij het stukje wilde, en mijn tekenkunsten en scanner op deze zondag er ook geen zin hebben om dat te maken, doe ik een mooi gegoogeld en passend plaatje erbij en draag ik bij deze het stokje over naar Thom! Aanstaande zaterdag mogen we spelen tegen MIA 3, met deze goede (dan wel bittere) wedstrijd in ons achterhoofd ben ik ervan overtuigd dat de eerste punten volgende week in het zicht zijn.