Weidevogels E2 – ODO E4: 6-6

Na 2 mooie overwinningen vandaag de uitwedstrijd in Bleiswijk tegen de Weidevogels. Deze Weidevogels waren allemaal een kop kleiner, dus we dachten ze van ons af te slaan als lastige vliegjes. We kwamen razendsnel en supergoed uit de startblokken: met doelpunten van Eva (2) en Jayden stonden we binnen 5 minuten op 3-0. Deze stand haalden we netjes tot het eind van het eerste kwart. De Weidevogels gaven echter niet op. In het tweede en het derde kwart bleken ze iets lastiger dan alleen vliegjes, en begonnen ze om ons heen te zoemen als mugjes. Zij bleven netjes rondspelen als zij de bal hadden, en gingen afjagen als wij de bal hadden. Wij speelden iets te onrustig en gooiden de bal soms te snel naar voren of op de korf. Hierdoor raakten we de bal weer snel kwijt en moesten we steeds weer achter de mugjes aanrennen. We gingen het vierde kwart nog wel in met een 4-2 voorsprong (doelpunt Dieke), maar toen werd het voor coach André en de 2 Maaslandse toeschouwers billenknijpen, want ondanks een voordelige tussenstand van 5-3 (doelpunt Eva) in de 33e minuut  kwamen de Weidevogels terug. Als wespen prikten zij de bal in 4 minuten er 3 keer in, en stond het plots het 5-6. Gelukkig voor ons frommelde Jayden nog de gelijkmaker in de korf, en hielden we een punt over aan deze wedstrijd. Leuke pot, hard gewerkt, allemaal weer wat geleerd, en volgende week gaan we weer voor goud! Invallers Dieke en Nina V. bedankt.