ODO 4 – Twist 4 10-9

In de oefenperiode werd een klinkende overwinning behaald tegen het altijd gevaarlijke DES. Liefst 20x wist ons keurkorps de mand te vinden en dat schept natuurlijk hoge verwachtingen voor de opening van het seizoen. Tegen het onbekende want nieuwe fusienaam Twist met diverse bekende spelers van Oranje Nassau en Vlaardingen in de gelederen. En bij ons een nagenoeg fitte basis alhoewel X. de G. te M. al een hele wedstrijd in de benen had zitten en H.v.G. te M. er niet heel erg fit uit zag. P.vd. M. te M. en R. vd H. te M. als nog niet fitte toekomstige herintreders op de bank zich volledig bewust van het re-integratie proces, evenals S.H. te DP. te M. die als eerste zijn R-beurt incasseerde. Het praatje vooraf ging direct over het hele seizoen met een aantal doelstellingen die ik U nog niet allemaal zal onthullen. Maar plezier hebben en tevreden zijn maakten daar deel van uit, naast de immer uitdagende kwalitatieve prestatie doelen. De basis, met daar in T.S. te M. die na een jaar of 15  zijn herintrede maakte in een competitie duel bij Odo, en J.H. te M. die na pak m beet 6 maanden weer in haar eerste officiële match her aantrad (is dat goed gespeld).

Enfin, de match begint.

Bijna traditioneel komt #4 op achterstand binnen de 1e 5 minuten. Direct gecounterd door de 2e aanval met 1-2, waarna de wedstrijd aan was. Via 2-3, 2-4, 3-4 kabbelde de wedstrijd tot aan rust door met een ruststand van 5-6. Niks an de hand, puntjes op de i. X.de G. te M. had wat last van bovenbeen spanning en kwam enigszins stijf de kleedkamer weer uit. Al snel bleek dat de rust haar geen goed gedaan had. Via 6-6 kwamen we op voor het eerst op voorsprong, 7-6. Onderwijl werden de op de 3e adem lopende T.S. te M. en X. de G. te M gewisseld voor de inmiddels gearriveerde B.T. te M. en I.V. te M. Beiden vielen zeer verdienstelijk in! Het elastiek was omgedraaid en #4 leek de touwtjes in handen te nemen. Ook S.H. te DP. te M. verrees nog van de bank en viel in voor J. de M. te H. Spartelend wie immer kwam de tegenstander nog tot 7-7, maar bij een 9-7 voorsprong leek het beslist. Twist betwiste dat en kwam weer vervaarlijk dichtbij tot 9-9 waarbij de door zichzelf verklaarde vermaarde assist koning niet geheel vrij uit ging. Via een strafworp lukte het ons (we wonnen, he) de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken en was de 10-9 eindstand een verdiende ruime overwinning.

Complimenten voor de vechtlust en de goede invalbeurten van I.V. te M. en B.T. te M. en uiteraard S.H. te DP. te M. …………..Na afloop vloeiden de drankjes, bitterballen en praatjes weer soepel voorbij. Deze punten pakken ze niet meer af. Odo 4, het was misschien allemaal niet zo mooi en vloeiend als afgelopen week, het resultaat mag er zijn!