Fortuna/Delta Logistiek E4 – ODO E1 9-8

Supertrots zit ik hier achter mijn toetsenbord. Supertrots op 4 meiden die goede, leuke wedstrijd speelden en heel, heel erg goed hun best deden.

Tegen een tegenstander die je vooraf inschat als gelijkwaardig. Een leuke pot. Die ene jongen, wel lang maar dat kan. Maar ook wel goed. In de 1e 10 minuten door goed spel een 1-3 voorsprong. Niets bijzonders gewoon leuke wedstrijd. Odo op het oog iets beter. Maar dan, na de 1e 10 minuten komt er een meisje in het veld….haar bewegingen zijn goed. Zichtbaar een talent. Zonder noemenswaardige moeite gooit ze er 3,4 of 5 doelpunten achter elkaar in. De koppies van ons team hangen een beetje. En ja hoor, zowel die lange jongen als dat meisjes zitten in de E1…en die spelen in de top van de 1e klasse. Hebben wij dat weer. Ja, het mag. Of je het moet doen (zeker als je zo’n grote vereniging bent als Fortuna) is een tweede. Dus, je zegt tegen je meiden, doorgaan niet je koppie laten hangen.. blijf goed samenspelen! Ook wij krijgen kansen. Ondertussen ga je het gesprek aan met de coach, die mompelt dat zij er niets aan kan doen, ze kwamen kinderen tekort. En vindt je die 2 kinderen nou echt zo goed? De scheidsrechter is ook op de hoogte en geeft aan dat het eigenlijk niet goed is. Een scheidsrechter die overigens zeer goed de wedstrijd leidt. Het spel gaat heen en weer en Fortuna lijkt op een ruime overwinning af te koersen. Maar Odo knokt en komt dichterbij en dichterbij. De laatste 10 minuten breken aan. Het ene meisje wat aan de kant blijft zit gewoon in dat team, maar de E1-ers mogen de wedstrijd afmaken. Je wilt per slot van rekening wel winnen! Odo komt dichterbij en maakt gelijk..

Op 8-8 en minder dan een minuut te gaan denk je: toch nog een punt in de pocket, wat ben ik trots op die meiden. Vlak voor tijd mikt Fortuna toch nog een kansje van dichtbij er in (ja, dat meisje) en verlies je met 8-9. Het huilen staat de meiden nader bij dan het lachen, en wat je ook zegt, hoe trots je ook bent, ze snappen er niks van. Ook de ouders staan redelijk ontgoocheld en verontwaardigd langs de lijn. Je gaat nog even tekeer tegen Fortuna mensen, dat je het schandalig vind. En vooral erg vervelend voor je team. De trots overheerst uiteindelijk maar de meiden zullen dat nog niet beseffen.

Jammer Fortuna. Waar een grote club toch wel heel klein in kan zijn. Ook bij Odo moeten we heel erg creatief zijn, af en toe. En spelen kinderen van een hoger team in een lager team. Omdat we echt niet anders kunnen. Maar zulke grote verschillen…..Jammer Fortuna!