ODO C1 – Sporting Trigon C1 (8-1)

Beste lezer,

Op de eerste officiële zomerse dag dit jaar was ‘gewoon’ weer een speelronde. De returnwedstrijd tegen Sporting Trigon stond op het programma. Eerste wedstrijd op het terrein bij hen werd een 0-4 overwinning voor ons. Zoals gezegd, het was warm. Heel warm om te spelen. Ook hadden velen al gespeeld bij andere teams.

De wedstrijd was goed. En bovenal erg knap in deze temperaturen. In onze verdediging was één ding heel belangrijk: insnij eruit halen. Dat lukte! Zichtbaar en hoorbaar (helaas) was de onmacht van Sporting Trigon. Zij konden immers niet hun normale spel spelen. En plan B, dat was er niet. In 50 minuten korfbal slechts één tegentreffer krijgen, dat zegt eigenlijk al genoeg. Dat is een top prestatie!
Bij ons kwamen de goals ook niet vanzelf. Ondanks ”slechts” één goal in de drinkpauze, waren de kansen er zeker. Ik heb zeker drie schoten gezien die zo goed als in de korf alsnog eruit draaiden. Door de goede aanvallen die we speelden, waren de doelpunten slechts een kwestie van tijd. En dit bleek ook. Gedurende de wedstrijd vielen de doelpunten vanzelf. Na de drinkpauze in de tweede helft was de tank leeg. En dat is logisch. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als geroepen. Was het niet vanwege de hitte, dan wel vanwege het gênante wangedrag van de volwassenen(!) van onze tegenstander. Jammer, en bovenal erg onnodig.
Wij kijken naar onszelf. En als wij dat doen met de ranglijst erbij, zien we ODO C1 bovenaan staan. Met 8 punten in 4 wedstrijden. De volle buit dus. Nummer 2 en 3 staan op 4 punten. In nog twee resterende wedstrijden zijn we hoe dan ook gedeeld kampioen. Dat is leuk, maar nog niet het einddoel. Dat is alleen kampioen worden. Hiervoor is nog één punt nodig. En de eerst volgende mogelijkheid hiervoor dient zich aan op 21 mei tegen KZ Danaïden. De laatste wedstrijd van dit seizoen, en tevens laatste thuiswedstrijd, is op 28 mei.

Ik wil tenslotte Niek (uit A1) danken voor het fluiten. Je hebt je zeer kranig verweerd in deze wedstrijd. Je hield  je goed staande tegen alle ”supporters” en dat vind ik oprecht knap. Ook dank aan Cas voor het invallen. In de ruime 20 minuten heb je laten zien uitstekend mee te komen in deze oudere lichting. Complimenten zijn dan ook op zijn plaats. Alle mama’s een fijne Moederdag en de kids zie ik dinsdag weer op de training.