Van de voorzitter: Passie voor ODO

Weinig dingen vind ik zo mooi als de Mattheus Passion van Bach. Elk jaar mag het eind februari weer en speel ik mijn cd *. Als agnostische voorzitter van een Christelijke vereniging geniet ik van de muziek over de laatste dagen van Jezus. Je moet een beetje open staan voor klassieke muziek maar dan is het echt van het niveau Nachtwacht. Of in meer moderne termen Kendrick Lamar.

En het sterke verhaal van liefde en vergeving overstijgt religie. Hoop ik in elk geval na een zware week met o.a. aanslagen in Brussel. Maar dat is logisch.

De passie spatte er van af toen ik vorige week ik een uitvoering in het Concertgebouw in Amsterdam bezocht. En dat is de passie die ik wekelijks zie bij ODO, zowel bij spelers als bij vrijwilligers. Exemplarisch was het plezier dat ik zag bij coaches Lennart en Daphne bij ‘hun’ meiden van de E1. De bereidheid van André Pelikaan die naast A1 ook de B1 wel wilde coachen . Jarno de Man die als scheidsrechter het servicepakket uitbreidt en voor beide teams de limonade in de dugout komt brengen.

Het is die passie die mijn drijfveer is om mij keihard in te blijven zetten voor ODO.

Ik was gisterochtend vroeg bij ODO om barvrijwilligers instructie te geven voor de nieuwe kassa, en was blij te zien dat gelukkig iedereen het logisch vond. Als alles goed gaat kunnen we aanstaande zaterdag pinnen.

Je kan dan ook je bijdrage pinnen voor de allereerste maaltijd van dit veldseizoen, nl heerlijke Kibbeling van Essies Verse Vis. Geef je snel op!  En doe een beetje alsof wij korfballers hele normale mensen zijn; mijn collega’s komen met al hun vooroordelen de door ons bedrijf Microcash gesponsorde kassa bekijken en blijven eten. En ik moet nog heel lang met hen ontbijten & lunchen 😉

Geniet van de tweede paasdag!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272230

*) voor liefhebbers: eind februari 2017 deze versie eens opzetten. Die is vind ik het mooist.