ODO C2 – Sporting Trigon C2 11-3 (5-2)

Beste helden van de C2,

Op verzoek van Maaike (want die moest per se haar verjaardag vandaag vieren) schrijf ik nu het stukje van afgelopen zaterdag. We speelden toen tegen Sporting Trigon C2 (zie de titel).

Vorige keer dat we tegen deze ploeg speelde hadden we geen goede voorbereiding, we kwamen te laat aan, we konden de zaal niet vinden, we kleedden ons niet snel genoeg om, en toen kwamen we er ook nog achter dat het een houten vloer was! Ook ondanks de slechte voorbereiding wisten we toen een achterstand om te buigen in een overwinning. Zo’n voorbereiding hoop ik in ieder geval niet nog een keer mee te maken! Daarnaast bleek een paar weken geleden dat deze ploeg als enige had kunnen winnen van de koploper, wat natuurlijk wel wat zenuwen met zich mee bracht.

Voordat we aan de wedstrijd begonnen hadden we eerst nog een mooie teamfoto. Iedereen was op tijd (Er is voor alles een eerste keer)!!! Ik hoop dat deze teamfoto zeer snel op de odosite komt. We moeten nog wel een manier vinden om Max erin te photoshoppen..

Tijdens het praatje benadrukte ik dat het echt belangrijk was om onze gedachten bij de wedstrijd te houden. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten. Andere belangrijke punten waren:

• Blijf op je tegenstander letten
  • Bij een doorloop, ga mee tot de korf!
  • Goed blijven uitstappen, niet met je verkeerde been
  • En last but not least: Explosieve snelheid naar binnen, als je voor de doorloop wil gaan!

Tussen het praatje en de wedstrijd door nog even goed warmlopen en inschieten, en dan zouden we beginnen.

De eerste helft verliep aan het begin best wel moeizaam. We kwamen moeilijk tot scoren, terwijl we wel lange aanvallen hadden. Duurde heel even voordat het eerste doelpunt viel, maar toen deze eenmaal gescoord werd ging het eigenlijk steeds beter lopen. We sprongen goed onder de korf, en we hadden geluk dat er maar één langere dame in heel het team van de tegenstander zat. Bleef natuurlijk wel nodig dat we zouden scoren, want het ging aan het begin vrij gelijk op. Pas de laatste 10 minuten konden we een gaatje slaan van 3 doelpunten, we gingen rusten met een degelijke 5-2 voorsprong.

In de rust was ik blij te melden dat we nu al meer doelpunten hadden gescoord dan de vorige twee wedstrijden bij elkaar (3-2 verlies tegen SEV, en 6-2 verlies tegen Refleks). Maar uiteraard wilde ik wel dat we voor het dubbele zouden gaan. Nog steeds hamerde ik erop dat iedereen toch echt met zijn of haar goede been uit moet stappen als je wilt gooien. Oefenen we nog wel op. Naast nog wat kleine andere tips gingen we er de tweede helft weer helemaal voor.

Toen was het voor ons tijd om eens even flink uit te halen. Er gingen ineens heel veel schoten in (volgens mij hadden we daar afgelopen week veel op getraind) en we hadden meer dan genoeg kansen. Op het moment dat het 8-2 stond en er nog meer dan een kwartier te spelen was kwam Britt natuurlijk nog met de opmerking: ‘Als we de 10 halen, krijgen we dan taart?’ Volgende keer zoiets eerder verzinnen hè! Daarna volgden ook nog de 9-2, 10-2 en 11-2. Doel was bereikt! Helaas scoorden de tegenstander nog een doelpunt, maar daar hoorde je mij niet over klagen.

De komende twee weken zijn we vrij vanwege de voorjaarsvakantie! Kunnen we mooi trainen op de dingetjes die beter kunnen, zoals die explosieve snelheid, en uiteraard het uitstappen. Tot komende dinsdag!