ODO 2 – GKV (H) 2 (14-14)

Deze zaterdag mochten we aantreden tegen GKV uit Den Haag. Het zou een treffen worden van twee goed verdedigende ploegen. Het Paul besprak van tevoren dat deze wedstrijd vooral aanvallend gewonnen moest worden. De uitwedstrijd werd uiteindelijk met 15-19 gewonnen maar was zeker niet vanzelfsprekend, er moest toen hard gewerkt worden voor de punten. En de verwachting was dat dat ook in deze wedstrijd zou moeten gebeuren. En dat er hard voor gewerkt moest worden bleek al gelijk in de eerste fase van de wedstrijd. Deze fase werd gekenmerkt door veel overtredingen en het niet goed uitvoeren van ons strijdplan. Dit resulteerde in een tussenstand van 2-6, halverwege de eerste helft. Hierna gingen de aanvallen beter lopen en werd er strakker verdedigd. Dit leidde ertoe dat we ons terug knokte in de wedstrijd en met een 7-7 stand de kleedkamer in gingen.
In de rust werd nog maar eens benadrukt hoe we het aanvallend moesten spelen. Wel waren er de complimenten dat we waren teruggekomen na de achterstand, en dat dat vooral als voorbeeld moest dienen voor de tweede helft. Thom kon niet verder vanwege een enkelblessure en bleef achter in de kleedkamer.
Eenmaal op het veld bleek dat lastiger uit te voeren dan besproken in de kleedkamer. In de beginfase moest er wederom hard voor gewerkt worden en geen van beide ploegen kon een verschil maken. Daarna ging het spel beter lopen en mede door een overschot aan rebound kregen veel kansen om dat verschil wel te maken. Deze kansen werden echter niet benut en zoals dat zo vaak gaat in de sport, wist GKV dit verschil wel te maken met aanzienlijk minder kansen. Zo hadden ze een gat van 3 punten en was het aan ons om het tij te keren. Tot een minuut voor tijd lukte dit nog niet. Met nog een minuut op de klok was het 12-14 en de wedstrijd leek gespeeld. Inderdaad leek. Binnen die minuut wisten wij echter nog twee keer te scoren, waarbij de scheidsrechter direct na de gelijkmaker affloot. Hiermee toonden we aan dat we niet alleen een voorsprong kunnen verdedigen maar ook uit geslagen positie terug kunnen komen. Dat we de wedstrijd aanvallend moesten winnen vandaag bleek achteraf ook te kloppen als je kijkt naar de eerste wedstrijd. We wisten een doelpunt minder door te laten maar scoorde vijf doelpunten minder. Niettemin kunnen we positief kijken naar de werklust en het niet opgeven.
Nu hebben we een aantal weken vrij en gaan we dinsdag de teamspirit naar een nog hoger niveau tillen (19.30 verzamelen in de hofstede!). Na de mini-break spelen we uit tegen Dijkvogels. De volgende die een stukje mag schrijven is de eerste die in die wedstrijd een doelpunt scoort;)