HKV/Ons Eibernest A2 – ODO A2 (9-13)

De wedstrijd van ODO A2 kende (zoals in principe elke wedstrijd) twee delen. Namelijk een eerste helft en een tweede helft. Bij de wedstrijd van A2 was er echter een groot verschil tussen de twee delen.

De eerste helft was verdedigend goed, maar aanvallend erg mager. ODO had zeer veel moeite om vrij te komen, waardoor het erg statisch werd. HKV/Ons Eibernest was duidelijk de bovenliggende partij, en gaf geen centimeter ruimte weg. Gelukkig werden wel alle (beperkte) mogelijkheden die er waren benut om tot doelpogingen te komen. De achterstand bleef hierdoor tot de rust (gelukkig) beperkt tot 1 doelpunt (5-4).

Na de rust kreeg A2 als snel nog een doelpunt tegen (6-4). Daarna begon de wedstrijd pas echt. Met iets meer rust, en iets meer focus op de echte kansen begon A2 langzaam in te lopen. Toen het gaatje weer teruggebracht was naar 1 punt (7-6) kwam het vertrouwen ook weer volledig terug. De aanvallen werden overtuigender, en dat werd beloond met een doelpunt van Margot (7-7). Met nog 13 minnuten op de klok waren 3 wissels bij ODO aan het warmlopen, want als coach weet je dat de tijd dan rijp is om door te pakken. Juist op het moment dat je wilt wisselen scoort Emma twee keurige doelpunten. De wissels waren blijkbaar niet nodig. Daardoor raakte HKV/Ons Eibernest totaal van de leg. Ze werden nerveus en gingen slecht plaatsen. ODO pakte door! De fouten werden genadeloos afgestraft. Het gaatje werd vergroot naar 4 punten, en dat werd niet meer uit handen gegeven (9-13). Als “Miss Match” kreeg Emma nog een publiekswissel. En daarmee was de wedstrijd afgelopen.

Samengevat. Door hard te blijven werken en goed te blijven denken is de overwinning binnengehaald. Hiermee staan jullie gewoon op de vierde plek in de competitie. Bart M., Daphne en Ilse bedankt voor het meegaan, het lange warmlopen en het invallen. En uiteraard het hele team bedankt voor deze mooie spannende wedstrijd. Ik heb er van genoten.