ODO 6 – Excelsior (D) 6 (7-12)

ODO 6 KAN HET KOPLOPER NIET MOEILIJK MAKEN.
In hun negende wedstrijd in de zaalcompetitie wachtte voor ODO 6 de koploper Excelsior 6 uit Delft als tegenstander dit weekend. In de veldcompetitie staat ODO 6 netjes 2e achter dit zelfde Excelsior, maar in de zaal gaat het een stuk minder met onze vrienden van ODO 6. Zij staan nu op een gedeelde 6e plaats en er zullen nog wedstrijden gewonnen moeten gaan worden om niet de rode lantaarn in handen gedrukt te krijgen. Het begin van de wedstrijd was even zoeken naar de juiste kansen. Koen wist zich wel veelvuldig vrij te spelen maar zijn schoten wilden nog niet vallen. Het waren dan ook de gasten die de score openden, maar toen wist ook Koen de korf te vinden. Het tweede aanvalsvak kon hier geen gevolg aan geven, waardoor er even later een 1-3 tussenstand op het bord stond. Verdedigend zat het wel goed bij ODO 6, want ook Excelsior wist maar moeizaam de korf te vinden. Ook zij hadden er na twintig minuten spelen pas vier door de korf liggen. De ODO aanvallen liepen echter niet lekker. Veel plaats fouten zorgde er voor dat Excelsior niet eens hun best hoefde te doen in de verdediging en gingen veel aanvallen verloren zonder een schot op de korf. De kleedkamers werden opgezocht bij een 3-6 tussenstand.
ODO 6 kwam wel scherper uit de kleedkamer en hield ruim zeven minuten Excelsior van het scoren. Helaas was de scherpte er in de aanvallen nog niet, want alleen Max had in de tussentijd de korf weten te vinden. Toen de Delftenaren de korf eenmaal weer gevonden hadden was het lek ook gelijk boven en liepen ze uit naar een 4-10 voorsprong halverwege de 2e helft. De laatste tien minuten mocht Nathan nog meedoen om de pijn te verzachten, maar ook hij kon het tij niet keren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 7-12 overwinning voor Excelsior, wat nu alleen nog iets te duchten heeft van de nummer twee Tempo 9. Voor ODO zes wordt het zaak om in de resterende wedstrijden tegen VEO, VALTO en Meervogels nog wat punten te vergaren. Op die manier kunnen ze nog in de middenmoot eindigen in maart, voordat we weer de wei in gaan. Een paar goede teamtrainingen kan daar een grote stap in zijn, zodat de misverstandjes in de aanval minder vaak voorkomen.
Goed weekend allemaal, Arno van Leeuwen.