Velocitas 2 – ODO 2 (18-10)

Door mij
Leiderdorp,
Zaterdag 30 januari 2016

Na een autoritje van ruim half uur kwamen we later aan de planning voorschreef. Een verplaatste afslag (dit is al een paar jaar het geval) leidde tot verwarring, een rondje extra op de rotonde voor vertraging. Uiteindelijk belandden we toch ruim op tijd in Leiderdorp. Is Leiderdorp nu wel echt een dorp? Ong. 27.000 inwoners, een heus winkelcentrum, woonboulevard. Klinkt behoorlijk stedelijk in onze oren. Research gaf uitsluitsel: Leiderdorp kent geen stadsrechten, aldus Wikipedia. Wel andere leuke feiten:
– Wist je dat Martin Verkerk, Taeke Taekema en zanger Wesley Klein allen geboren zijn in Leiderdorp?
– Wist je dat Leiderdorp een stedenband onderhield tot 2013 met het Slowaakse Šamorín?
– Wist je dat sporthal De Does vernoemd kan zijn naar Huis ter Does (althans dat vermoeden heb ik)?
Sporthal De Does heeft een mooie, nette entree. Gezellige kantine, mooie doorkijk naar de hal. Een uitvinding van deze sporthal is toch wel de automatische deur naast de trap naar de tribune. Mocht u deze automatische deur gemist hebben, dan was deze waarschijnlijk al automatisch open. Hulde voor de architect die dit stukje vernuft heeft ingepast in het ontwerp.
De kleedkamer was wat minder aangenaam. Er hing een behoorlijke penetrante geur. Kleedkamers: onvoldoende.
De hal zelf was in orde. Mooie kleur vloer, goed bespeelbaar, goed geveegd. De oplettende lezer heeft uiteraard al opgemerkt dat er weinig te lezen valt over de wedstrijd. Dat zegt misschien ook wel genoeg over de wedstrijd van onze kant. Velocitas was gewoon scherper en feller. Teveel onnodige treffers weggegeven. Het was niet al te best. Snel vergeten en weer door naar volgende week.
Het volgende verslag zal geschreven worden door degene die de eerste doorloop tegen krijgt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de eerste persoon die een strafworp tegen krijgt het stukje mogen schrijven. Mocht dit niet het geval zijn, degene die het eerste tegendoelpunt om zijn/haar oren krijgt. Mochten we geen tegentreffers incasseren, zal Paul zich opofferen om een stukje te maken.

Fijn weekend nog,
Sven